x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prefectura Capitalei - Pichet PC pentru stoparea nedreptăţii

Prefectura Capitalei - Pichet PC pentru stoparea nedreptăţii

de Dana Piciu    |    24 Noi 2007   •   00:00
Prefectura Capitalei - Pichet PC pentru stoparea nedreptăţii

Peste 100 de persoane au participat ieri la pichetarea Prefecturii Bucureşti, acţiune organizată de PC. O delegaţie formată din liderii organizaţiilor de sectoare ale PC Bucureşti a inmănat subprefectului Capitalei Costel Simion o scrisoare in care informează cu privire la demararea la nivel naţional a campaniei intitulată "Stop nedreptăţii din Romănia"

Peste 100 de persoane au participat ieri la pichetarea Prefecturii Bucureşti, acţiune organizată de PC. O delegaţie formată din liderii organizaţiilor de sectoare ale PC Bucureşti a inmănat subprefectului Capitalei Costel Simion o scrisoare in care informează cu privire la demararea la nivel naţional a campaniei intitulată "Stop nedreptăţii din Romănia", "plecănd de la implicarea minimă a autorităţilor locale in semnalarea şi combaterea sărăciei şi corupţiei, două dintre dimensiunile care şi-au pus amprenta asupra societăţii romăneşti in ultimii 17 ani".

Conservatorii mai arată in document că această campanie a fost demarată din convingerea că "numai prin semnalarea şi condamnarea publică a nedreptăţii pe care o incurajează constant instituţiile publice de la nivel local putem pune capăt abuzurilor de orice fel indreptate impotriva cetăţenilor acestei ţări".

Caz. Delegaţia conservatorilor a prezentat subprefectului o situaţie concretă de cetăţean "crunt nedreptăţit de statul romăn", aceea a Valeriei Oancea, al cărei soţ, după ce au fost evacuaţi dintr-o casă retrocedată, s-a spănzurat. După ce a ascultat povestea femeii, care a cumpărat un apartament nerevendicat in care stătuse cu chirie şi s-a trezit mai tărziu chemată in instanţă pentru anularea contractului de vănzare-cumpărare, subprefectul a promis că va face tot ce este necesar, in măsura in care legea ii permite, pentru a o ajuta să primească o locuinţă socială.
×
Subiecte în articol: politic