x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Grindeanu dă raportul la Cotroceni

Premierul Grindeanu dă raportul la Cotroceni

de Georgiana Ionita    |    11 Ian 2017   •   11:42
Premierul Grindeanu dă raportul la Cotroceni
Sursa foto: DIANA OROS

Prim-ministrul Sorin Grindeanu se întâlnește astăzi după-amiază cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre bugetul pe 2017 şi despre sustenabilitatea măsurilor economice anunţate de coaliţia de guvernare. Va fi prima întâlnire directă între Iohannis şi Grindeanu după învestirea Guvernului PSD-ALDE.

 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a anunțat pe premierul Sorin Grindeanu încă de luni că îl așteaptă astăzi la Palatul Cotroceni pentru a-i explica personal modul în care va gestiona efectele măsurilor adoptate de Guvern săptămâna trecută și impactul acestora asupra bugetului. La discuția de astăzi va participa și Ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan. “Președintele României vrea să afle, direct de la premier, care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anul 2017. Este o discuție necesară pentru că există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea acestor măsuri și efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei”, a anunţat luni seară purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi.

Întrebat ieri dacă îngrijorările lui Klaus Iohannis sunt justificate, ministrul de Finanţe Viorel Ştefan a criticat subtil teama preşedintelui și a precizat că el va merge astăzi la Palatul Cotroceni “cu un concept în legătură cu proiecţia bugetară”. “Şi noi suntem îngrijoraţi pentru că îngrijorările ar trebui să determine un comportament responsabil din partea tuturor. Atunci când proiectezi bugetul unei ţări, atitudinea pe care trebuie să o ai trebuie să fie cea de responsabilitate care nu exclude îngrijorarea. Da, suntem îngrijoraţi pentru că trebuie să avem nişte acţiuni ferme, trebuie să venim cu un nou concept de proiectare a bugetului”, a răspuns ministrul de Finanţe.


Inventarul urgențelor

În pregătirea întâlnirii de la Cotroceni, premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit ieri, separat, cu cinci dintre membrii Cabinetului pentru a afla problemele urgente din ministerele pe care le conduc. Ministrul Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Florin Jianu, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre şi ministrul Economiei, Alexandru Petrescu au fost cei consultaţi de Grindeanu în întâlnirile de ieri. Premierul le-a cerut miniştrilor, încă de la prima şedinţă de gruvern, de săptămâna trecută, să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister. Ulterior, Grindeanu s-a decis să aibă discuțiile separate cu unii miniștrii, chiar înaintea întâlnirii de astăzi cu Iohannis.

×