x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul le-a cerut miniştrilor de Interne, al Apărării şi Sănătăţii să prezinte o situaţie privind mijloacele de intervenţie necesare

Premierul le-a cerut miniştrilor de Interne, al Apărării şi Sănătăţii să prezinte o situaţie privind mijloacele de intervenţie necesare

30 Iun 2017   •   17:11
Premierul le-a cerut miniştrilor de Interne, al Apărării şi Sănătăţii să prezinte o situaţie privind mijloacele de intervenţie necesare
Sursa foto: DIANA OROS

 Premierul Mihai Tudose le-a solicitat, vineri, miniştrilor de Interne, al Apărării şi al Sănătăţii, să prezinte în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare o situaţie privind mijloacele necesare intervenţiilor de tipul accidentului de la Argeş în care au murit trei militari. 

"Săptămâna viitoare în şedinţa de Guvern, împreună (...) vreau să prezentaţi o situaţie clară, indiferent cât de crudă este, la ce ar trebui să facem să nu mai fim puşi în situaţia în care să spunem că nu avem ce ne trebuie, cum se pot operaţionaliza, ce ar trebui să aibă Ministerul Apărării, ce ar trebui să aibă Ministerul de Interne, cum pot fi ele interconectate şi să funcţioneze toate odată în timp optim. Materialul scris asumat săptămâna viitoare inclusiv din punct de vedere medical cu spitale, cu celule de criză", a afirmat premierul la începutul şedinţei Executivului. 

El a spus că sunt necesare consultări şi cu Ministerul Finanţelor în privinţa surselor de finanţare pentru achiziţionarea rapidă "a ceea ce lipseşte". 

"Aştept cu interes raportul pentru săptămâna viitoare şi poate colaboraţi şi cu Ministerul Justiţiei şi cu Ministerul de Finanţe în ceea ce priveşte sursa de finanţare şi posibilităţile legate de achiziţionarea rapidă a ceea ce vă lipseşte", a adăugat Tudose. 

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a precizat că a discutat cu ministrul de Interne, Carmen Dan, pentru a face un grup de lucru comun care va începe activitatea de luni. 

Carmen Dan a subliniat că trebuie găsită o soluţie de operaţionalizare a unor mijloace de intervenţie şi anume elicoptere specializate de căutare-salvare pe timp de noapte. 

"În acest moment considerăm că este important să găsim, împreună, Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, o soluţie de operaţionalizare a unor mijloace de intervenţie care să permită intervenţii în astfel de condiţii dificile şi mă refer la elicoptere specializate de căutare - salvare pe timpul nopţii. Resursa existentă acum nu permite intervenţii medii şi condiţii celor de azi noapte. Vom analiza în cel mai scurt timp ce presupune o astfel de dotare şi care sunt costurile de operare pentru acestea", a susţinut Carmen Dan. 

Ministrul Afacerilor Interne a menţionat că, "în acest moment, MAI are disponibile 9 elicoptere EC135, 4 elicoptere de mare capacitate, având indisponibile din motive tehnice alte două elicoptere EC135, 4 elicoptere de alte tipuri şi cele două avioane pentru misiuni medicale".

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: premier miniştri