x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad

Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad

23 Iul 2013   •   17:26
Premierul Ungariei, Viktor Orban, participă la lucrările Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad

Premierul Ungariei, Viktor Orban, dar şi alte nume grele ale politicii de la Budapesta vor participa, de miercuri până sâmbătă, la cea de-a 24-a ediţie a Universităţii de Vară şi a Taberei Studenţeşti "Balvanyos" denumită "Tusvanyos 24 - Timpul nostru!", de la Băile Tuşnad.

Universitatea de Vară va fi deschisă, miercuri, la fel ca în fiecare an, de secretarul de stat în Ministerul de Externe al Ungariei, Zsolt Nemeth, un obişnuit al evenimentului, de preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Toro T. Tibor, şi de preşedintele executiv al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, Sandor Krisztina. Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, nu va fi prezent la deschiderea evenimentului, aşa cum au anunţat iniţial organizatorii.

În cursul zilei de miercuri vor fi abordate subiecte diverse, de la regionalizarea României şi viitorul Uniunii Europene, până la chestiunea autonomiei teritoriale.

Reprezentanţii Biroului de Presă al Universităţii au declarat că în cursul celor patru zile de dezbateri vor fi prezenţi peste 100 de invitaţi din România, Ungaria, Finlanda, Spania, Moldova, Slovacia, Ucraina sau Serbia.

Printre invitaţi se numără şi vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, europarlamentarii Sogor Csaba şi Tokes Laszlo, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, dar şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc.

La fel ca în fiecare an, în ultima zi a evenimentului va fi prezent şi premierul Ungariei, Orban Viktor, care alături de secretarul de stat în Ministerul de Externe de la Budapesta Nemeth Zsolt şi de europarlamentarul Tokes Laszlo, va participa la forumul "Timpul Nostru".

Preşedintele PPMT, Toro. T. Tibor, declara recent că problema autonomiei va fi şi în acest an un subiect forte în cadrul Universităţii de Vară "Tusvanyos", dar vor fi abordate şi alte teme, cu ar fi relaţiile dintre maghiari, Iniţiativa Civică Europeană, politica naţională maghiară sau relaţiile româno-maghiare.

Universitatea de Vară "Tusvanyos 24" are ca organizatori principali Fundaţia Pro Minoritate - Budapesta şi Consiliul Tineretului Maghiar din România - Cluj, printre parteneri numărându-se mai multe fundaţii şi instituţii din România şi Ungaria.

×