x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Ungureanu, interimar la Mediu, îşi doreşte un mandat cât mai scurt

Premierul Ungureanu, interimar la Mediu, îşi doreşte un mandat cât mai scurt

05 Apr 2012   •   15:19
Premierul Ungureanu, interimar la Mediu, îşi doreşte un mandat cât mai scurt

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a fost prezent joi dupa-amiaza la Ministerul Mediului, pentru a prelua portofoliul pe care il detine ca interimar dupa demisia lui Laszlo Borbely.

"Sper sa am un mandat cat mai scurt aici. Saptamana viitoare sper ca vom avea numele viitorului titular al portofoliului si lucrul acesta l-am transmis si domnului Borbely, avand in vedere calitatea sa de vicepresedinte al UDMR", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Premierul a discutat mai mult de jumatate de ora cu ministrul demisionar Laszlo Borbely, dar si cu sefii institutiilor din subordinea Ministerului Mediului, care venisera convocati de Borbely pentru a-si lua ramas bun.

La finalul discutiilor, premierul i-a multumit predecesorului sau, amintind ca se cunosc de foarte multi ani, si a marturisit ca demisia lui Borbely este si pentru el "un moment delicat".

Intrebat daca in timpul interimatul - pe care, pentru buna functionare a ministerului si pentru continuitate, si-l doreste scurt - va lua vreo decizie in cazul unor chestiuni importante privind proiectul Rosia Montana sau exploatarea gazelor de sist, premierul a raspuns ca nu.

"Despre Rosia Montana, nu este cazul sa discutam acum", a spus Ungureanu, adaugand ca in ceea ce priveste exploatarea gazelor de sist, proiectele Chevron se afla intr-o faza incipienta - aceea de prospectiuni, in care nu este nevoie de aviz de mediu.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a preluat mandatul de ministru al Mediului dupa ce Laszlo Borbely si-a dat demisia, urmare a sesizarii Directiei Nationale Anticoruptie privind declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penala a lui.

×