x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Băsescu semnează încetarea raporturilor de serviciu pentru Ardelean şi Chesnoiu

Preşedintele Băsescu semnează încetarea raporturilor de serviciu pentru Ardelean şi Chesnoiu

04 Iun 2010   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de poliţie Virgil Ardelean şi ale chestorului-şef de poliţie Nicolae Chesnoiu cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Potrivit Preşedinţiei, şeful statului a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului-şef de poliţie Chesnoiu Nicolae cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.
De asemenea, Băsescu a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de poliţie Ardelean Virgil cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.
De asemenea, şeful statului a mai semnat decretele privind trecerea în rezervă a generalului de brigadă-cu o stea Daniel Coman, a generalului de brigadă-cu o stea Laurian Gheorghe, a generalului-maior-cu două stele Marin Ioniţă, a generalui de brigadă-cu o stea Sorin Dunea din Serviciul Român de Informaţii, precum şi privind acordarea gradului de general de brigadă-cu o stea colonelului Sava Constantin şi colonelului Ioan Voicu din Serviciul Român de Informaţii şi trecerea acestora în rezervă cu noul grad.
Totodată, Traian Băsescu a mai semnat decretele privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Gheorghe Chereji cu MAI, privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie comisarului-şef de poliţie Tudorel Sighinaş şi comisarului-şef de poliţie Petre Iana din MAI şi încetarea raporturilor de serviciu ale acestora cu ministerul. Tot vineri, Băsescu a semnat încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Ilie Călăraşu cu Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Şeful statului a mai semnat decrete privind trecerea în rezervă a unor generali MApN, privind acordarea gradului de general de brigadă-cu o stea colonelului Constantin Apetroaie din Ministerul Apărării Naţionale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad, de înaintare în grad de general-locotenent-cu trei stele a generalui-maior-cu două stele Corneliu Grigore din Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi trecerea acestuia în rezervă cu noul grad, dar şi de trecere în rezervă a altor trei generali din STS.
Chestorul general Virgil Ardelean, şeful Direcţiei Generale Management Operaţional din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), şi şeful Direcţiei Financiare, chestorul Nicolae Chesnoiu, şi-au depus cererile de pensionare din funcţie.
Virgil Ardelean şi-a depus demisia din funcţia de şef al DGIPI la 20 iulie 2006, împreună cu şefii SRI şi SIE, în urma scandalului fugii din ţară a sirianului Omar Hayssam (implicat în răpirea a trei jurnalişti români în Irak - n.r.), însă demisia sa nu a fost aprobată de preşedintele Traian Băsescu, întrucât era de competenţa premierului Călin Popescu Tăriceanu.
De atunci, premierul nu l-a înlocuit pe Ardelean, întrucât, iniţial, ministrul Vasile Blaga a amânat numirea unui nou şef al DGIPI, iar, ulterior, Călin Popescu Tăriceanu nu a fost de acord cu persoana propusă de fostul ministru de Interne. La sfârşitul lunii septembrie 2006, fostul ministru de Interne Vasile Blaga l-a propus în funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) pe liberalul Alexandru Boer, atunci director de cabinet al ministrului, dar propunerea sa a fost refuzată de premier.

×
Subiecte în articol: politic