Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), a fost revocat luni din funcţie, dupţ ce a fost condamnat pentru încălcarea regimului conflictelor de interese, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Cel care a semnat ordinul de revocare a lui Nicolescu a fost, conform B1 TV, prefectul de Argeş, Cristian Soare. Nicolescu, aflat luni în Capitală, nu a anunţat încă dacă va contesta sau nu în instanţă ordinul prefectului, potrivit Realitatea TV.
Pe 11 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut raportul ANI prin care s-a constatat că preşedintele CJ Argeş s-a aflat în conflict de interese.
Cu toate acestea, prefectul judetului a amanat semnarea hartiilor in baza carora Constantin Nicolescu isi pierde functia. Mai mult, presedintele PSD Arges, Tudor Pendiuc, a declarat ca acest lucru nici nu se va intampla, iar daca s-ar intampla, Constantin Nicolescu va ataca ordinul prefectului in instanta si va ramane in functie pana la o decizie definitiva a acesteia.
In plus, vicepresedintele CJ Arges Florin Tecau (PSD) anuntase ca secretarul judetului nu a putut intocmi referatul solicitat de prefect pentru ca nu exista motive legale de incetare a mandatului lui Constantin Nicolescu.
Tecau a fost numit interimar interimar in locul lui Nicolescu imediat dupa decizia ICCJ, iar acesta a declarat ca fostul presedinte i-a transmis sa "fie tare".
Dupa ce a stat in concediu de odihna, Constantin Nicolescu s-a prezentat vineri la serviciu si si-a reluat activitatea, scria presa locala.
Procedura legala de incetare a mandatului presedintelui Consiliului Judetean Arges este prevazuta de Legea nr.393/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, privind Statutul alesilor locali. Potrivit acesteia, in toate cazurile de incetare inainte de termen a mandatului, prefectul emite un ordin prin care constata incetarea mandatului. Ordinul are la baza un referat semnat de secretarul judetului, precum si actele din care rezulta motivul legal de incetare a mandatului.