x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, revocat din funcţie de prefectul Cristian Soare

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, revocat din funcţie de prefectul Cristian Soare

24 Feb 2014   •   10:12
Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, revocat din funcţie de prefectul Cristian Soare

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu (PSD), a fost revocat luni din funcţie, dupţ ce a fost condamnat pentru încălcarea regimului conflictelor de interese, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cel care a semnat ordinul de revocare a lui Nicolescu a fost, conform B1 TV, prefectul de Argeş, Cristian Soare. Nicolescu, aflat luni în Capitală, nu a anunţat încă dacă va contesta sau nu în instanţă ordinul prefectului, potrivit Realitatea TV.

Pe 11 februarie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut raportul ANI prin care s-a constatat că preşedintele CJ Argeş s-a aflat în conflict de interese.

Cu toate acestea, prefectul judetului a amanat semnarea hartiilor in baza carora Constantin Nicolescu isi pierde functia. Mai mult, presedintele PSD Arges, Tudor Pendiuc, a declarat ca acest lucru nici nu se va intampla, iar daca s-ar intampla, Constantin Nicolescu va ataca ordinul prefectului in instanta si va ramane in functie pana la o decizie definitiva a acesteia.

In plus, vicepresedintele CJ Arges Florin Tecau (PSD) anuntase ca secretarul judetului nu a putut intocmi referatul solicitat de prefect pentru ca nu exista motive legale de incetare a mandatului lui Constantin Nicolescu.

Tecau a fost numit interimar interimar in locul lui Nicolescu imediat dupa decizia ICCJ, iar acesta a declarat ca fostul presedinte i-a transmis sa "fie tare".

Dupa ce a stat in concediu de odihna, Constantin Nicolescu s-a prezentat vineri la serviciu si si-a reluat activitatea, scria presa locala.

Procedura legala de incetare a mandatului presedintelui Consiliului Judetean Arges este prevazuta de Legea nr.393/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, privind Statutul alesilor locali. Potrivit acesteia, in toate cazurile de incetare inainte de termen a mandatului, prefectul emite un ordin prin care constata incetarea mandatului. Ordinul are la baza un referat semnat de secretarul judetului, precum si actele din care rezulta motivul legal de incetare a mandatului.

×