x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu noul ambasador al SUA

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu noul ambasador al SUA

12 Oct 2015   •   18:54
Preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu noul ambasador al SUA

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, cu care a discutat despre aprofundarea cooperării în materie de securitate, precum şi despre intensificarea dialogului politic, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, discuţia s-a concentrat asupra evoluţiei relaţiei bilaterale, iar în acest cadru, s-au apreciat în mod deosebit rezultatele pozitive ale convorbirilor avute la Washington de către şeful statului român şi vicepreşedintele SUA, Joe Biden.

De asemenea, s-a convenit asupra importanţei acţiunilor care urmează să fie întreprinse pentru punerea în practică a celor discutate cu ocazia vizitei preşedintelui României la Washington, vizând consolidarea Parteneriatului Strategic româno-american.

Administraţia Prezidenţială subliniază că, în acest context, a fost evidenţiat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării în materie de securitate, precum şi pentru intensificarea dialogului politic, inclusiv la nivel înalt.

"Preşedintele Klaus Iohannis a insistat, în acelaşi timp, asupra necesităţii consolidării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic. De asemenea, preşedintele României a reafirmat interesul ţării noastre de a contribui la asigurarea securităţii şi stabilităţii regionale într-o strânsă coordonare şi conlucrare cu SUA", mai arată sursa citată.

Hans Klemm s-a aflat la Palatul Cotroceni cu ocazia primei vizite a acestuia, după prezentarea scrisorilor sale de acreditare,

Pe 21 septembrie, ambasadorul agreat al Statele Unite ale Americii în România, Hans Klemm, i-a prezentat la Palatul Cotroceni scrisoarea de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis Hans Klemm