x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Președintele Iohannis: Trebuie să instalăm urgent un guvern liberal! PSD-ul rămâne un adversar puternic

Președintele Iohannis: Trebuie să instalăm urgent un guvern liberal! PSD-ul rămâne un adversar puternic

11 Oct 2019   •   20:21
Președintele Iohannis: Trebuie să instalăm urgent un guvern liberal! PSD-ul rămâne un adversar puternic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că este nevoie de instalarea „urgentă” a unui guvern liberal, fiecare zi în care executivul demis în urma moţiunii de cenzură îşi continuă activitatea fiind „o zi pierdută” pentru români.

„Avem nevoie să instalăm urgent un guvern liberal. Este obligatoriu să ne mişcăm foarte, foarte repede, fiindcă orice zi în care guvernul derutat, eşuat, demis, pesedist rămâne, fie şi numai interimar, este o zi pierdută pentru România şi pentru români”, a precizat şeful statului, la Braşov, la Adunarea regională a organizaţiilor PNL regiunea Centru.

El a vorbit despre consultările de vineri, de la Palatul Cotroceni, de după moţiunea de cenzură.

„Unii au chiulit. Pesediştii au chiulit. Nu au avut niciun motiv ca să nu vină, dar au preferat să stea deoparte”, a afirmat Iohannis. Şeful statului a apreciat că acesta este o dovadă că PSD-ul „nu a înţeles nimic din moţiune” şi „a rămas în contrasens cu românii şi cu România”.

Cu toate acestea, Iohannis a avertizat că PSD „rămâne un adversar puternic”, care nu trebuie subapreciat. „PSD-ul rămâne un adversar puternic, cu care trebuie să ne luptăm în numele românilor de bună credinţă. PSD-ul este puternic înşurubat în instituţiile statului, în consilii judeţene, în primării, în consilii locale. Nu subapreciaţi acest adversar. Ar fi cea mai mare greşeală”, a spus Iohannis.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis