x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prezidentiabilii resping gratierea

Prezidentiabilii resping gratierea

05 Noi 2004   •   00:00

Grupul pentru Dialog Social, Alianta Civica, Asociatia Victimelor Mineriadelor si Asociatia Pro Democratia au cerut ieri atat presedintelui Iliescu cat si candidatilor la Presedintie sa-si exprime public pozitia fata de declaratiile senatorilor Adrian Paunescu (PSD) si Liviu Bindea (PRM) privind scurtarea perioadei de detentie, respectiv gratierea fostului lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma.

ANIELA NINE

Cele patru organizatii apreciaza ca, in contextul integrarii in UE, "sumbrul capitol al mineriadelor trebuie inchis definitiv". "Acest deziderat este cu putinta numai prin aplicarea stricta a justitiei, a principiilor democratice si ale statului de drept", precizeaza un comunicat al acestora.

ILIESCU. Primul care s-a pronuntat asupra acestei situatii a fost seful statului. Presedintele Iliescu a declarat ca "e posibil" sa se mai gandeasca pana la finalul actualului mandat de sef al statului la gratierea lui Miron Cozma, dar a refuzat sa exprime public un punct de vedere clar pe aceasta tema.

INOPORTUN. Adrian Nastase, candidat al Uniunii PSD + PUR la Presedintie, considera "inoportuna" discutia despre gratierea lui Miron Cozma si apreciaza ca sunt alte lucruri prioritare de dezbatut in acest moment. "Punctul meu de vedere este ca aceasta discutie acum este inoportuna. Nu cred ca aceasta discutie trebuie facuta acum", a declarat Nastase.

Candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintie, Traian Basescu, considera ca in cazul lui Miron Cozma trebuie respectata decizia Justitiei, care a pronuntat o condamnare definitiva si irevocabila in ceea ce-l priveste pe acesta. Gheorghe Ciuhandu, candidatul PNTCD, s-a declarat in schimb "categoric" impotriva oricarei idei de gratiere a lui Cozma, considerand ca acesta trebuie "sa ramana acolo unde este". Nici candidatul FD, Petre Roman, nu este de acord cu gratierea fostului lider al minerilor, aratand ca acesta "trebuie inca sa dea socoteala pentru mineriada din 1999".

×
Subiecte în articol: politic