x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Principele Radu: "Băsescu are un dispreţ abrupt pentru constituţionalism"

Principele Radu: "Băsescu are un dispreţ abrupt pentru constituţionalism"

03 Sep 2011   •   15:28

Casa Regala a Romaniei a raspuns atacului lansat in urma cu cateva luni de presedintele Traian Basescu la adresa Regelui Mihai, cand a calificat abdicarea Regelui Mihai, in 1947, drept "un act de tradare nationala", numindu-l pe rege "sluga la rusi".

Invitat la Realitatea TV, Principele Radu crede ca atacul lui Traian Basescu la adresa fostului suveran provine din modul diferit in care cei doi privesc institutiile statului.

“Cred ca esentialmente raspunsul e unul singur si el priveste ambele institutii: felul complet diferit, antagonist, de a vedea respectul fata de institutiile statului. Casa Regala vede servitul statului roman cu instrumentele reprezentantivitatii statului intr-un fel, iar actuala performanta de tip de statal de la Cotroceni este orice in afara de o performanta de tip statat, e una eminamente politica, de foarte multe ori de un disperet abrupt al constitutionalismului si al eticii institutionale', a declarat Principele Radu.
“Nu se intreaba nimeni ce crede Regele despre comportamentul public al acestui personaj. Regele crede ca felul de a servi statul roman de pe scaunul lui Ferdinand 1 e facut in alt fel', a adaugat Principele.

×