x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Principiu - PUR este impotriva traseismului in politica

Principiu - PUR este impotriva traseismului in politica

18 Sep 2004   •   00:00

Umanistii au facut ieri unele precizari in legatura cu stadiul proceselor dintre PUR si o parte dintre fostii sai parlamentari.

DANA PICIU

Astfel, in cazul parlamentarilor Alin Ciocarlie, Ioan Pop de Popa, Aureliu Leca si Dorel Bahrin despre care s-a anuntat ca au castigat procesele intentate PUR, un comunicat de presa al partidului precizeaza ca procesele au fost solutionate in fond, iar conform prevederilor Codului de Procedura Civila hotararile pronuntate nu sunt definitive.

APEL. Ca urmare, PUR va formula apel impotriva acestor hotarari, fiind surprins totodata ca "in legatura cu aceste procese unele ziare, constient, pot difuza informatii false referitoare atat la continutul contractelor de fidelitate si al actiunilor judecatoresti, cat si cu privire la considerentele acestor hotarari judecatoresti inca neredactate". "Partidul Umanist este hotarat sa continue procesul, daca este necesar, chiar la forurile internationale. PUR considera ca este vorba despre un principiu. Vrem ca onestitatea si onoarea sa reprezinte pentru romani si pentru justitia romana notiuni de luat in considerare atunci cand iau hotarari, chiar daca aceste notiuni nu sunt cuprinse in prevederi legale. PUR va continua sa militeze impotriva traseismului in politica, macar la nivel de parlamentari", se mai arata in comunicat.

DELEGATII CONSTITUITE

Organizatile judetene ale PUR si PSD au inceput constituirea Delegatiilor Permanente Judetene, pana ieri stabilindu-se componenta celor din judetele Galati, Buzau, Alba, Bihor, Constanta, Braila, Mehedinti, Neamt, Timis, Arges, Caras Severin, Dambovita, Ialomita si din municipiul Bucuresti. Delegatiile sunt formate din cate trei membri de la fiecare din cele doua partide. Aceste organisme vor coordona activitatea Uniunilor Judetene PSD + PUR in vederea promovarii programului electoral si pentru obtinerea unui scor care sa permita formarea unei majoritati parlamentare. Dupa alegeri, Delegatiile vor coordona colaborarea intre filialele PUR si PSD pentru aplicarea in teritoriu a programului de guvernare al Uniunii Nationale PSD + PUR.

×
Subiecte în articol: politic