x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Proiect unic în România pentru școlarizarea copiilor cu dizabilități

Proiect unic în România pentru școlarizarea copiilor cu dizabilități

16 Sep 2020   •   16:06
Proiect unic în România pentru școlarizarea copiilor cu dizabilități

Umaniștii din Iași lucrează la un proiect unic în România, dedicat copiilor și adolescenților cu dizabilități, respectiv înființarea unui centru regional de școlarizare pentru aceștia.

Demarat în anul 2012, de către Marian Haută, proiectul a găsit imediat susținători în Ciprian Roșca și Mihail Pintilei, toți trei consilieri județeni la acea dată. Astăzi, cei trei s-au regăsit în PPU (social-liberal) și luptă în continuare pentru finalizarea proiectului.

Primii pași concreți au fost deja făcuți, viitoarea școală având deja un sediu și un teren. Și nu va fi vorba doar despre o simplă școală, ci despre un centru care va școlariza persoanele cu dizabilități de la grădiniță și până la terminarea liceului sau a unei școli profesionale. De asemenea, în cadrul centrului vor fi școlarizați interpreți mimico-gestuali și însoțitori ai persoanelor cu dizabilități.

„Dorința noastră este ca educația în acest centru să fie accesibilă tuturor copiilor din nord-estul țării, care să aibă aici toate condițiile de care au nevoie. Am înțeles multe dintre problemele cu care ei se confruntă și, sperăm noi, acesta este un prim răspuns. Cred că noi suntem și singurii reprezentanți ai unui partid politic care folosesc un interpret mimico-gestual în aparițiile televizate, lucru remarcat de către oameni și care a fost extrem de bine primit”, a precizat Ciprian Roșca, liderul PPU (social-liberal) Iași.

×