x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Propunere CNA - Dezbateri electorale dupa modelul american

Propunere CNA - Dezbateri electorale dupa modelul american

02 Noi 2004   •   00:00

CNA a lansat ieri, in cadrul unei intalniri cu directorii de stiri ai celor mai importante posturi de radio si televiziune, propunerea de a se organiza dezbateri electorale cu candidatii la presedintie, care sa fie difuzate in timp real de toate posturile de radio si televiziune interesate, dupa modelul american.

Ralu Filip, presedintele CNA, a fost de parere ca o astfel de emisiune ar avea parte de cea mai mare promovare cu putinta, in acest fel asigurandu-se alegatorilor informatia de care au nevoie in campanie. De asemenea, membrii CNA au propus si locul unde s-ar putea desfasura o astfel de emisiune: Aula Facultatii de Drept din Bucuresti.

Cu toate acestea, reprezentantii programelor de televiziune au fost de parere ca astfel de emisiuni nu pot fi realizate in Romania pentru ca televiziunile nu ar cadea de acord asupra conditiilor, pentru ca nu s-ar gasi un moderator potrivit sau pentru ca partidele nu ar accepta sa primeasca sfaturi si propuneri referitoare la modul de organizare a campaniei electorale.

LEGI PETICITE. Discutand oportunitatea reglementarii sectorului audiovizual de catre Parlament in campania elctorala, participantii la intrunire au apreciat ca acest aspect reprezinta o pierdere pentru CNA. In replica, Ralu Filip a amintit insa participantilor ca in momentul in care CNA a inaintat reprezentantilor Parlamentului un proiect de decizie pentru reglementarea de catre CNA a campaniei electorale in audiovizual, nici mass-media, nici societatea civila nu a sprijinit Consiliul, rezultatul fiind situatia actuala, cand legea pentru campania din audiovizual este emisa de Parlament. De asemenea, presedintele CNA a apreciat ca in Romania, legile nu sunt intocmite in mod corespunzator, ele fiind "peticite" si alcatuite prin completarea legilor mai vechi. "O alta prostie in Romania este ca legile se peticesc. Avem in legea electorala bucati din 1990 la care s-au lipit texte din 2004", a spus Filip. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic