x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD + PUR - Intentiile Aliantei D.A., demascate

PSD + PUR - Intentiile Aliantei D.A., demascate

22 Sep 2004   •   00:00

Uniunea Nationala PSD + PUR considera ca amanarea prezentarii a unui program de guvernare de catre Alianta PNL-PD dezvaluie intentia Aliantei de pregatire a unei campanii electorale murdare.

Vicepresedintele PUR Codrut Seres considera ca recentele declaratii ale reprezentantilor Aliantei, precum cea a liderului PD, Traian Basescu, care a afirmat ca "de Nastase si Geoana se ocupa el", sau cea a lui Cosmin Gusa, care sustinea o "campanie de curatenie" in presa reprezinta un preambul al unei astfel de campanii. In ceea ce priveste programul de guvernare al Aliantei, liderul PUR considera ca in momentul acesta Alianta "nu are nici program, nici viziune, nici oameni care sa aplice un program de guvernare", remarcandu-se doar printr-o "lipsa de viziune".

EFECTE. Fost ministru de finante, deputatul PSD Florin Georgescu a comentat conotatiile negative pe care le-ar avea introducerea unei cote unice de impozitare, asa cum lideri ai Aliantei PNL-PD au declarat ca se prevede in programul lor de guvernare. Georgescu a explicat ca renuntarea la actualul sistem de impozitare si introducerea cotei unice ar duce la o crestere a costului fortei de munca pentru angajator, incurajand astfel trecerea in "zona gri" a economiei a multor agenti economici. El a mai spus ca aceasta masura ar afecta negativ tocmai cea mai defavorizata categorie de populatie, cea cu venituri mici, favorizandu-i in schimb pe cei care au venituri mari si foarte mari, ceea ce ar spori polarizarea sociala.

SEMNATURI

Prima sedinta a Delegatiei Permanente Nationale a Uniunii Nationale PSD + PUR, care a avut loc luni, a fost condusa de presedintii celor doua formatiuni, Adrian Nastase si Dan Voiculescu. In cadrul sedintei a fost decisa declansarea campaniei de strangere de semnaturi pentru candidatura lui Adrian Nastase la functia de presedinte al Romaniei. Delegatia Permanenta Nationala a hotarat ca responsabilii pentru actiunile de promovare a programului de guvernare al Uniunii sa fie Mircea Geoana si Codrut Seres.

×
Subiecte în articol: politic