x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD atacă la CCR legea privind amânarea creșterii alocațiilor pentru copii

PSD atacă la CCR legea privind amânarea creșterii alocațiilor pentru copii

08 Iun 2021   •   12:59
PSD atacă la CCR legea privind amânarea creșterii alocațiilor pentru copii

PSD vrea să atace la CCR legea care prevede amânarea creșterii alocațiilor pentru copii, anunță deputatul PSD Marius Budăi: „Nu mai avem încredere, pentru că premierul Cîțu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare”.

„Nu numai de la 1 iulie. Nici de la 1 ianuarie 2022 nu se măresc alocațiile copiilor , să spunem adevărul. Nu mai avem încredere, pentru că chiar premierul Cîțu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare”, spune Marius Budăi, despre faptul că alocațiile copiilor nu vor crește la 1 iulie, așa cum ar fi trebuit.

El precizează că a propus ca în prima ședință a conducerii partidului să fie supusă aprobării atacarea la CCR a deciziei de amânare a creșterii alocațiilor copiilor.

Alocațiile copiilor nu cresc de la 1 iulie, a spus, luni, președintele PNL, Ludovic Orban. El a declarat că o primă tranșă, de 20%, va fi la 1 ianuarie 2022.

Orban a spus că va fi menținut angajamentul coaliției de a realiza dublarea alocațiilor conform legii.

„Am stabilit să crească alocațiile. Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, așa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanței care a trecut de Senat și care este în dezbaterea Camerei Deputaților”, a precizat președintele PNL.

Întrebat ce se va întâmpla dacă legea care prevede noul calendar va fi atacată la Curtea Constituțională, Orban a spus că s-a discutat această eventualitate.

„Dacă va fi atacată la Curte, Guvernul trebuie să fie pregătit să dea OUG”.

Majorarea de la 1 ianuarie 2022 va fi de 20%, aceasta fiind prima tranșă. Următoarele patru tranșe vor fi anunțate ulterior.

Mediafax

×
Subiecte în articol: alocatii copii psd ccr