x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD Bucuresti se repede la Geoana

PSD Bucuresti se repede la Geoana

26 Apr 2005   •   00:00

Desi Congresul s-a incheiat, lucrurile nu par sa se linisteasca in PSD. Presedintele partidului, Mircea Geoana, a intrat in conflict deschis cu Organizatia PSD Bucuresti, condusa de Dan Ioan Popescu.

  • de LAVINIA DIMANCEA
  • SUGESTIE. Organizatia lui Dan Ioan Popescu il sfatuieste pe Geoana sa nu se amestece in treburile interne ale filialei
    Mircea Geoana si Organizatia de Bucuresti s-au lansat intr-un schimb de replici, care scoate la iveala tensiunile mai vechi dintre cele doua parti. Tonul a fost dat de filiala bucuresteana, prin vocea vicepresedintelui Codrin Stefanescu, care a declarat ca aceasta organizatie l-a lansat pe Geoana pentru functia de presedinte al partidului. Aceasta declaratie de "sustinere" nu a fost insa primita bine de Geoana. "Dupa razboi, multi viteji se arata", a reactionat liderul PSD. "Stim bine ce s-a intamplat, le vom analiza si vom vedea la momentul potrivit. Evident ca am si eu memoria lunga si nu uit usor, dar acesta este un alt subiect", i-a avertizat Geoana pe bucurestenii condusi de Dan Ioan Popescu. Organizatia PSD Bucuresti nu a digerat usor reactia liderului PSD si a iesit ieri la bataie cu un comunicat de presa.

    SA STEA DEOPARTE. "Memoria domniei sale (n.r. - Mircea Geoana), mai lunga sau mai scurta, va trebui sa tina cont de principiul democratic care a functionat si la alegerea echipei actuale din fruntea PSD. Acelasi principiu a stat la baza alegerii conducerii oricarei alte organizatii din tara. Din acest punct de vedere, PSD Bucuresti nu face exceptie, conducerea organizatiei noastre fiind aleasa in mod democratic. Daca aceasta echipa trebuie sa aiba o anume apartenenta, PSD Bucuresti anunta ca va ramane fidel si consecvent principiului de democratizare si primenire interna, de promovare reala a unor noi oameni politici."

    Mai mult, Organizatia Bucuresti il atentioneaza pe Geoana ca va trebui sa realizeze ca fiecare organizatie isi alege propria echipa, propria identitate. Totodata pesedistii bucuresteni avertizeaza ca "un nou amestec de la centru in interiorul organizatiilor nu ar face decat sa contrazica acel discurs electrizant cu care domnul Mircea Geoana a castigat functia de presedinte al PSD".

    SUSTINERE
    Senatorul PSD Antonie Iorgovan considera ca Ion Iliescu nu merita tratamentul pe care l-a avut la Congres, pentru ca a avut rolul sau in istoria postrevolutionara si in asigurarea stabilitatii politice a tarii. El crede ca Iliescu a pierdut presedintia partidului pentru ca a acceptat prelungirea datei de organizare a Congresului. Mai mult, Iorgovan considera "un lucru pozitiv" alegerea lui Mircea Geoana la sefia partidului. In ceea ce il priveste pe Nastase, senatorul PSD a spus ca va fi "cu ochii pe comportamentul lui ca pe butelie", precizand ca acum nu a candidat la functia de presedinte executiv ca sa nu-i strice "socotelile" lui Sorin Oprescu, dar in 2007 va fi un contracandidat pentru Nastase la aceasta functie.

    ×
    Subiecte în articol: politic psd geoană bucuresti