x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere excluderea Robertei Anastase de la lucrările Camerei

PSD cere excluderea Robertei Anastase de la lucrările Camerei

07 Iun 2010   •   00:00
PSD cere excluderea Robertei Anastase de la lucrările Camerei
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Jurnalul National

Conducerea PSD a decis să înceapă, prin grupul parlamentar, procedura de sancţionare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care implică excluderea temporară de la lucrări pentru 15 zile, astfel încât votul privind numirea lui Valer Dorneanu ca judecător la Curtea Constituţională să poată produce efecte.



Ponta a făcut acest anunţ după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD. Candidatul propus de PSD pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a obţinut, marţi, 161 de voturi favorabile, iar contracandidatul său, propus de PDL, Ştefan Minea, a obţinut 123 de voturi, dar preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a refuzat să-l valideze pe Dorneanu, arătând că acesta trebuia să întrunească 168 de voturi favorabile.

În replică la anunţul PSD privind sancţionarea ei, Roberta Anastase i-a acuzat pe social-democraţi că încearcă să politizeze Curtea Constituţională. "Am sesizat, în calitatea mea de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Comisia juridică şi am solicitat acestei comisii un punct de vedere pe care îl voi prezenta plenului Camerei Deputaţilor", a spus Anastase. Ea a arătat că PSD încearcă să facă "o presiune inacceptabilă asupra preşedintelui Camerei Deputaţilor". "Nu accept o asemenea presiune şi mă voi bate, în ciuda acestei presiuni, ca legea să fie respectată", a spus Anastase.

×
Subiecte în articol: politic