x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD depune în Parlament proiectul pentru acordarea de bonusuri pentru profesori

PSD depune în Parlament proiectul pentru acordarea de bonusuri pentru profesori

02 Sep 2020   •   16:23
PSD depune în Parlament proiectul pentru acordarea de bonusuri pentru profesori

Social-democrații au depus în Parlament proiectul de lege care prevede acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învățământ pentru întreaga perioadă a stării de alertă și urgență, respectiv 2000 de lei lunar pentru cadrele didactice și 1500 de lei pentru personalul auxiliar.

„Azi (miercuri - n.r.) am depus proiectul de lege, acea propunere legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru întreg personalul din învățământ pentru întreaga perioadă a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului räspândirii coronavirusului”, anunță liderul deputaților PSD, Afred Simonis.

Cadrele didactice ar urma să primească 2.000 de lei lunar, iar personalul auxiliar și cel nedidactic câte 1.500 de lei/lună.

Simonis mai spune că impactul bugetar pentru acest an ar fi de circa 500 de milioane de lei, iar banii pot proveni din fonduri europene sau din „economii de la guvern”.

Premierul Ludovic Orban le-a cerur parlamentarilor responsabilitate și spune că orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG referitoare la rectificarea bugetară se va întoarce împotriva tuturor românilor.

(sursa: Mediafax)

×