x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD exclude un guvern de uniune națională cu alt premier decât Alexandru Rafila

PSD exclude un guvern de uniune națională cu alt premier decât Alexandru Rafila

14 Dec 2020   •   21:41
PSD exclude un guvern de uniune națională cu alt premier decât Alexandru Rafila

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni seara, că dacă președintele Klaus Iohannis va propune un alt premier în afară de Alexandru Rafila care să formeze un guvern de uniune națională, PSD nu îl va vota.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să voteze un guvern de uniune națională condus de un alt premier și nu de Alexandru Rafila, Marcel Ciolacu a spus, la RTV, că acest lucru este exclus.

„În primul rând eu înțeleg prin guvern de uniune națională ca toate forțele politice cu reprezentare în Parlament să facă parte. În al doilea rând (...) este exclusă altă propunere pentru prim-ministru decât domnul Alexandru Rafila, pe care PSD să o voteze în parlament. PSD a câștigat alegerile. Dacă se face un guvern de uniune națională în spiritul constituției, partidul care a câștigat alegerile propune primul ministru și noi am făcut această propunere și această propunere rămâne până la final”, a spus Ciolacu.

PSD s-a dus, luni, la consultările de la Cotroceni cu propunerea Alexandru Rafila premier într-un guvern de uniune națională.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila