x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD îl predă pe Dan Şova procurorilor

PSD îl predă pe Dan Şova procurorilor

de Marius Gîrlașiu    |    25 Noi 2015   •   16:30
PSD îl predă pe Dan Şova procurorilor
Sursa foto: Agerpres

Comisia juridică din Senat a avizat favorabil cererea procurorilor DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatorului Dan Şova. Plenul Senatului va decide miercurea viitoare soarta senatorului PSD, dar Liviu Dragnea şi-a pregătit deja revanşa.

„Comisia a avizat favorabil cererea ministrului Justiţiei, aşadar vom înainta plenului un aviz favorabil”, a anunţat preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Cătălin Boboc. Au fost cinci voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri, însă avizul dat în comisie este doar unul consultativ. Senatorii vor decide la vot pe 2 decembrie. După ce şi-a studiat dosarul alături de avocatul său, Dan Şova a fost audiat zece minute şi a plecat val-vârtej, fără să facă declaraţii. Din comisia care l-a audiat pe Şova a făcut parte şi Florina Jipa, senatoarea care l-a miruit spre iertarea păcatelor înaintea votului pentru cererea de reţinere şi arestare în cazul Rovinari-Turceni.

I-a cerut demisia
„Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii”, a fost anunţul lui Liviu Dragnea, semn că senatorii PSD îl vor preda pe Şova justiţiei. Ce se ascunde, de fapt, în spatele regretului afişat de liderul PSD? Anul trecut, imediat după eşecul lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, Dan Şova i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte executiv al partidului. „Cred că un pas în spate al domnului Dragnea este necesar în acest moment. Această campanie a fost pierdută în primul rând din vina domniei sale, pentru că a fost şef de campanie”, ataca Dan Şova, în noiembrie 2014.

Îl vâna pe Dragnea
Cu doar o lună înainte, în octombrie anul trecut, DNA anunţa că Şova şi Hrebenciuc sunt urmăriţi penal pentru trafic de inf luenţă. Stenogramele discuţiilor dintre cei doi explică mai clar relaţia Şova-Dragnea. Aproape siguri că Ponta va deveni preşedinte, Şova şi Hrebenciuc plănuiau în secret „epoca post-Victor”. La acea vreme, Hrebenciuc îl asigura pe Şova că va fi noul lider al partidului dacă va rezolva amnistia şi graţierea. „În legătură cu epoca post-Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu (nr. Dragnea) în primul rând”, dezvăluia Şova în convorbirea cu Hrebenciuc. „Boss, pentru mine, cum să-ţi spun eu ţie, să nu fie Liviu! În rest, n-am o problemă”.

„Clar că te impui. Ai forţă imensă, Dane, ascultă ce spun! Nu sunt nebun. Hai să-ţi zic o chestiune: o să fii preşedinte!”. Aşa îl asigura Viorel Hrebenciuc pe Dan Şova că va fi noul lider al PSD în locul lui Liviu Dragnea (fragment din interceptările DNA)
 

×