x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD începe bătălia pentru cucerirea Ardealului

PSD începe bătălia pentru cucerirea Ardealului

de Gabriela Antoniu    |    05 Noi 2014   •   19:57
PSD începe bătălia pentru cucerirea Ardealului
Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO
Există potenţial, iar liderii partidului trebuie să se implice mai mult, afirmă Liviu Dragnea
Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a început ieri întâlnirile cu organizaţiile judeţene pentru analizarea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidenţiale. Un lideri regional, criticat public de colegii de partid pentru rezultatele obţinute a fost ministrul Transporturilor Ioan Rus, vicepreşedinte al PSD pe regiunea nord-vest.

Supărare pe Ioan Rus
Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte al PSD şi primarul Craiovei, a declarat ieri că Ioan Rus "nu este un bun organizator pentru partid", exprimându-şi regretul, totodată, faţă de faptul că "Ardealul pierde mereu". "Noi suntem foarte supăraţi pe Ardeal că, de fiecare dată, noi câştigăm şi Ardealul pierde. Cred că ar trebui să se întâmple ceva bun şi acolo. Cred că acum nu se pune problema de sancţiuni, deşi eu mărturisesc că, la nivelul organizaţiei Craiova, am luat măsuri drastice, 255 dintre conducerile organizaţiilor pe secţiile de votare au fost înlocuite. Ne aşteptam la un scor mai mare decât am obţinut, deşi Craiova a obţinut cel mai mare număr pe România. Dar cred că este bine că acolo unde vezi că nu merge, să schimbi ceva, nu cred însă că la nivel naţional se va întâmpla acest lucru, că suntem în plină campanie electorală", a declarat primarul Craiovei, la sediul central al PSD.

"Nimeni nu este fericit sau bucuros"
Preşedintele executiv şI şeful campaniei prezidenţiale a PSD, Liviu Dragnea, consideră că Lia Olguţa Vasilescu are dreptate să fie supărată pe rezultatele din Transilvania, argumentând că "nimeni nu este fericit" cu rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale de filialele din această regiune a ţării. "E normal să fie supărată, nimeni nu este bucuros sau fericit în legătură cu rezultatul din Transilvania. Dar am discutat şi cu Olguţa, şi cu ceilalţi colegi ai noştri, că totuşi în Transilvania există o situaţie puţin diferită. Putem avea discuţii serioase după turul doi. Şi acolo o să ajutăm, le-am explicat totuşi că de exemplu în Cluj am înţeles că au fost peste 50.000 de voturi pe listele suplimentare, ceea ce nu a mai fost în alt judeţ, şi acolo am stabilit care sunt măsurile pe care le vom lua şi acţiunile pe care le vom întreprinde. E nevoie de o implicare mai mare a liderilor noştri locali din judeţele respective. Există potenţial, aşa cum există potenţial mare şi în judeţele care au obţinut rezultate bune, există potenţial chiar dacă nu atât de mare şi în judeţele din Transilvania", a declarat Dragnea la sediul central al PSD, la finalul unei întâlniri cu primele 10 filiale teritoriale.

Analiză pe scoruri, după 16 noiembrie
El a precizat că nu se va discuta în această perioadă despre sancţiuni. "Nu discutăm asta acum, eu plec de la ideea că fiecare organizaţie încă mai are potenţial, fiecare organizaţie a înţeles ceea ce nu a făcut bine şi, din discuţiile pe care le vom avea şi astăzi şi mâine, o să-i ajutăm să înţeleagă ce mai au de făcut în restul perioadei până la turul doi, şi nu avem atitudinea asta să demitem pe cineva. Există loc de mai bine la fiecare organizaţie. După 16 noiembrie, o să facem sigur o analiză serioasă cu modul în care s-a implicat în campanie fiecare, dar nu plecăm de la ideea să demitem pe cineva", a spus Liviu Dragnea. El a mai spus că vineri, sâmbătă şi duminică se va afla în Transilvania. Pe de altă parte, Dragnea a susţinut că, din discuţii, reiese existenţa a tot mai mulţi liberali preocupaţi de discursul lui Klaus Iohannis, şi anume de "apariţia în Transilvania a unui sentiment de respingere faţă de restul ţării". "Este pur şi simplu o percepţie pe care o au cetăţenii acolo. Cred că pe undeva au dreptate, Iohannis şi echipa lui au început să vorbească foarte mult de ardeleni şi restul României, ceea ce nu e în regulă", a mai spus Dragnea.

×