x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO: Sorin Grindeanu o atacă pe Ioana Mihăilă: 'Mai aveați puțin și scriați că morții sunt singurii răspunzători!'

VIDEO: Sorin Grindeanu o atacă pe Ioana Mihăilă: 'Mai aveați puțin și scriați că morții sunt singurii răspunzători!'

de Alice Petrescu    |    17 Mai 2021   •   17:53
VIDEO: Sorin Grindeanu o atacă pe Ioana Mihăilă: 'Mai aveați puțin și scriați că morții sunt singurii răspunzători!'

Prim-vicepreședinte PSD, Sorin Grindeanu a criticat-o astăzi la dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, pe Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, pentru raportul privind decesele de Covid-19: „Ne-ați pus aceeași placă birocratică, cu frânturi de adevăr și multă manipulare”.

 

„V-am urmărit și vineri, la conferința de presă. Și astăzi. Cu foarte mare atenție! Și nu știu de ce să mă îngrozesc mai tare! Mai întâi, este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID... Ca despre niște stocuri de mărfuri! Apoi, este grețoasă viteza cu care, din apostolii transparenței, ați devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o dramă națională ca pe o birocratică înșiruire de erori umane! Ați inventat în locul adevărului simplu și clar. Adevăr pe care îl așteptau și îl meritau miile de familii care și-au pierdut un om drag în timpul pandemiei...”, a spus Sorin Grindeanu.

Liderul social democrat amintește că, în urmă cu câteva săptămâni, aflarea adevărului era pentru USR PLUS „o chestiune de viață și de moarte”, pentru care se cerea demisia premierului Cîțu. 

„Acum câteva săptămâni, aflarea adevărului era – pentru USR-PLUS – o chestiune de viață și de moarte… Pentru care cereați demisia premierului Cîțu. Azi, îngroparea adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloș! De ce? Simplu! Între timp, au apărut câteva sute de posturi bănoase la șefiile și prin consiliile de administrație ale spitalelor țării... Care au devenit brusc prioritatea voastră existențială! De aceea, ați pus în balanță mărețele percepte pe care le-ați tot predicat... Într-o parte, erau 5000, 7000 sau 10000 de morți ascunși!... În cealaltă parte, niște joburi la stat, foarte bine plătite! Ce a ales să facă USR-PLUS este astăzi o întrebare retorică... Ați decis să vă înmormântați principiile... Banii... din joburile foarte bine plătite, de stat, pe care le înfierați ritualic pe când erați în Opoziție, au devenit brusc... extrem de interesanți! Ați făcut un pseudo-raport, pervers și ticălos, din care aflăm că nimeni nu e de vină. Mai aveați puțin și scriați – negru pe alb - că morții sunt singurii răspunzători!”, a mai precizat liderul PSD.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii a fost prezentă luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, pentru a prezenta „Raportul preliminar privind raportarea deceselor de Covid-19 şi clarificarea diferenţelor dintre sistemele de raportare.

 

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu