x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Joaca de-a moţiunea

PSD - Joaca de-a moţiunea

de Lavinia Dimancea    |    13 Iun 2007   •   00:00
PSD - Joaca de-a moţiunea
Sursa foto: KARINA KNAPEK/

Deşi acum două zile agitau ideea că "nu este bine să demolezi fără să ştii ce pui in loc", pesediştii continuă să ameninţe cabinetul Tăriceanu II cu depunerea unei moţiuni de cenzură. Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu (foto), a reluat această teză ieri, la Tărgu-Mureş, dar imbrăcată intr-o nouă formă: nu este exclusă varianta iniţierii unei moţiuni de cenzură, insă nu inainte de a se discuta, in Parlament, cu premierul şi miniştrii "chestiunile pe care social-democraţii le consideră vulnerabile", precum problemele din agricultură.

Deşi acum două zile agitau ideea că "nu este bine să demolezi fără să ştii ce pui in loc", pesediştii continuă să ameninţe cabinetul Tăriceanu II cu depunerea unei moţiuni de cenzură. Vicepreşedintele PSD, Cristian Diaconescu , a reluat această teză ieri, la Tărgu-Mureş, dar imbrăcată intr-o nouă formă: nu este exclusă varianta iniţierii unei moţiuni de cenzură, insă nu inainte de a se discuta, in Parlament, cu premierul şi miniştrii "chestiunile pe care social-democraţii le consideră vulnerabile", precum problemele din agricultură.

"Am reuşit recordul de a avea la această oră zero fonduri structurale absorbite", a spus Diaconescu, citat de Mediafax, adăugănd că social-democraţii vor să discute cu Guvernul şi acordarea unui sprijin in agricultură, precum şi a unui ajutor pentru cei care au avut de suferit din pricina secetei. "După aceste discuţii, dacă evaluarea noastră nu va fi favorabilă, va urma moţiunea de cenzură, fiţi siguri", a avertizat Diaconescu. Aceasta ar insemna, ţinănd cont de teoria PSD conform căreia "inainte de a da acest guvern jos, trebuie să ştim ce guvern punem in loc", că social-democraţii cred in găsirea unei noi formule de guvernare. Luni, Mircea Geoană avertiza că raportul de ţară al Comisiei Europene din 26 iunie va reprezenta "adevăratul moment de analiză şi decizie cu privire la soarta Guvernului".

×
Subiecte în articol: politic