x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD se opune conducerii interimare a TVR și SRR. Sesizează Comisia Europeană

PSD se opune conducerii interimare a TVR și SRR. Sesizează Comisia Europeană

12 Mai 2021   •   13:55
PSD se opune conducerii interimare a TVR și SRR. Sesizează Comisia Europeană

PSD va sesiza Curtea Constituțională dar și Comisia Europeană cu privire la numirile conducerilor interimare la TVR și SRR, anunță președintele social-democraților, Marcel Ciolacu: „Mă refer la proceduri, nu la persoane”.

„Ieri s-au făcut niște numiri, interimare, la radio și la televiziune. O forțare a regulamentului ședințelor comune ale Senatului și Camerei Deputaților. Vă spun în premieră: sunt patru state europene într-o anchetă a Comisiei pentru schimbările abuzive ale conducerilor televiziunilor publice din țările respective. Categoric vom sesiza a CCR aceste numiri interimare la TV și la Radio. (...) Mă refer la proceduri, nu la persoane. La TVR nu am ce face, că este de notorietate aplicațiile cu vrăjitoarele”, a declarat la DC News, Marcel Ciolacu.

Acesta precizează că PSD se va adresa și Comisiei Europene.

„Cred că nu vor mai fi patru state investigate, ci cinci state investigate inclusiv România”, conchide Ciolacu.

Parlamentul a respins rapoartele de activitatea ale TVR și Radioului Public pe anii 2017, 2018 și 2019 și a demis conducerile celor două instituții.

De asemenea, Legislativul a validat noile conduceri ale celor două instituții. Astfel, Ramona Săseanu a fost numită în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, iar Liviu Popescu, propus de USR PLUS, a fost numit în funcţia de director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Mediafax

×
Subiecte în articol: psd tvr srr usr plus Comisia Europeana