x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD va face un miting naţional împotriva statului paralel şi ilegitim

PSD va face un miting naţional împotriva statului paralel şi ilegitim

04 Dec 2017   •   10:55
PSD va face un miting naţional împotriva statului paralel şi ilegitim

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a precizat că nu există niciun fel de tabere sau de ruptură în partid. La finalul unei reuniuni informale a conducerii partidului, el a anuntat, totodata, ca PSD va organiza un miting de protest împotriva statului paralel şi ilegitim.

 

In alta ordine de idei, el a confirmat veridicitatea stenogramelor apărute de pe un grup de comunicare, unde a existat un schimb de replici între primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi premierul Mihai Tudose, dar a arătat că nu este pentru prima oară când astfel de discuţii au loc, pentru că nu există întotdeauna un acord deplin între membrii PSD.

Corin Stefanescu a calificat drept "o prostie" informaţia vehiculată conform căreia premierul Mihai Tudose ar dori să preia PSD. "Nu există niciun fel de ruptură în partid, nu sunt tabere, ne-am strâns doar pentru a discuta subiectul legat de miting", a precizat secretarul general adjunct al PSD.

In ceea ce priveste mitingurile de protest, aceasta se vor desfasura atât în Bucureşti, cât şi în ţară, data şi ora acestora, urmând să fie stabilită luni.

Pe de alta parte, Ştefănescu a negat că şedinţa de duminică ar fi fost convocată pentru a da jos propriul Guvern sau prim-ministrul şi a calificat informaţiile apărute în presă în acest sens drept speculaţii, "nişte prostii" şi "nişte aberaţii".

"Există o singură tabără în PSD. Astăzi ne-am întâlnit pentru că preşedinţii de organizaţii judeţene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea şi cu conducerea partidului. Mâine vom avea întâlnire cu restul preşedinţilor de judeţe. S-a stabilit astăzi să facem un miting şi noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu e pentru susţinerea Guvernului, nu e pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei, a programului de guvernare, pentru că acestea au fost votate deja anul trecut de către români. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au nealese pot să încalce Constituţia şi legile ţării şi să-şi constituie un grup organizat prin care decid ei ce şi cum. Este un miting care arată adevărata majoritate din România, este un miting pe care românii l-au cerut - cu acest mesaj au venit preşedinţii din judeţe", a declarat Ştefănescu, la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, cei prezenţi la şedinţa de duminică - peste jumătate dintre preşedinţii de organizaţii din ţară - sută la sută au fost de acord cu organizarea acestui miting, urmând ca luni să se decidă data exactă.

"Acest miting va fi organizat în Bucureşti şi în toate oraşele ţării. Adică în Botoşani, Suceava, Brăila, Constanţa, Iaşi, toate vor avea loc în aceeaşi zi, la aceeaşi oră, iar mesajul nostru va fi foarte clar şi în interiorul şi în exteriorul ţării - aceasta este majoritatea, aceştia sunt românii care vor cu totul altceva, români care ne-au împuternicit prin vot să ducem lucrurile până la capăt şi mesajul poate să fie receptat şi la Bruxelles şi peste tot, inclusiv de criticii noştri din interior", a detaliat Ştefănescu.

Întrebat dacă premierul Mihai Tudose este de acord cu organizarea unui astfel de eveniment, el a arătat că este vorba de preşedinţii de organizaţii judeţene. "Premierul nu este preşedinte PSD Brăila. (...) Va fi prezent mâine la întâlnirea pe care o să o avem probabil la Parlament, unde vor fi prezenţi ceilalţi şefi de judeţe care nu au fost în seara asta aici", a completat Codrin Ştefănescu.

El a menţionat că luni va avea loc întâlnirea conducerii PSD şi cu liderii organizaţiei PSD Bucureşti, respectiv cu liderii de sectoare, alături de alţi lideri din teritoriu care nu au ajuns duminică la sediul central al PSD.

Secretarul general adjunct al PSD a susţinut că decizia organizării unui miting a fost luată în urma acţiunilor de sâmbătă, când "200 de manifestanţi, pe care nu-i asumă nici măcar organizaţiile cu #rezist, au reuşit să dea peste cap un târg de Crăciun. "Adică 155 de mici firme româneşti, asociaţii familiale care vindeau în această lună de decembrie produsele lor artizanale, culinare şi aşa mai departe şi zeci de bucureşteni care s-ar fi bucurat de acest târg nu au reuşit, pentru că 200 de manifestanţi au abuzat de dreptul lor de a face miting. Şi, pur şi simplu, au făcut prăpăd în ceea ce se numeşte bunul Primăriei Capitalei. Iar asta a creat o maximă nervozitate şi o stare de tensiune în toată ţara, adică oamenii care ne-au votat au venit peste primari, primarii peste şefii de zonă, şefii de zonă peste şefii de judeţ şi şefii de judeţe au convocat această întâlnire cu Liviu Dragnea din această seară", a explicat el.

×