x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Puiu Haşotti, liderul grupului PNL în Senat: "Nu participăm la mesajul lui Băsescu. Noi vom munci în comisii"

Puiu Haşotti, liderul grupului PNL în Senat: "Nu participăm la mesajul lui Băsescu. Noi vom munci în comisii"

11 Mar 2013   •   17:27
Puiu Haşotti, liderul grupului PNL în Senat: "Nu participăm la mesajul lui Băsescu. Noi vom munci în comisii"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat că parlamentarii liberali nu vor lua parte la şedinţa în care preşedintele Traian Băsescu îşi va prezenta mesajul în plenul celor două Camere ale Parlamentului şi spune că în USL grupurile parlamentare au dreptul la independenţă.

"În nume personal fiecare a declarat că nu doreşte să participe la mesajul pe care domnul preşedinte Băsescu îl transmite mâine Parlamentului. Este decizia exclusiv, sută la sută, a grupului parlamentar", a susţinut Haşotti, precizând că nu a existat o indicaţie din partea lui Crin Antonescu.

De asemenea, în ceea ce priveşte afirmaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, Haşotti a susţinut că neparticiparea la şedinţa de plen nu ţine de muncă.

"Nu este vorba de muncă, este vorba de un gest politic şi gestul politic este tot o muncă, dacă vreţi o decizie care înseamnă o atitudine politică. Domnul preşedinte Zgonea înţeleg că mâine va conduce lucrările Camerelor reunite, iar parlamentarii liberali, senatorii liberali vor munci în comisii, vor munci unde vor crede de cuviinţă", a mai spus liderul senatorilor PNL.

Întrebat dacă nu ar fi trebuit să existe o poziţie comună a grupurilor PSD şi PNL pe subiectul şedinţei de marţi, Haşotti a răspuns: "Eu cred că suntem în USL, trebuie să avem poziţii comune, sunt însă momente, sunt cazuri în care grupurile parlamentare trebuie să dea dovadă de o independenţă politică şi cred că întreaga opinie publică solicită ca grupurile parlamentare să aibă şi decizii politice", a răspuns senatorul PNL.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat anterior că va participa la şedinţa de plen reunit în care preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului, el arătând că, dacă omologul său de la Senat, Crin Antonescu, pleacă, atunci cineva trebuie să şi muncească.

"Păi dacă domnul preşedinte Antonescu pleacă, cine conduce şedinţa? Şi dacă toţi vicepreşedinţii de la PSD ar pleca, cine ar conduce şedinţa?", s-a întrebat retoric Zgonea, care a continuat: "Trebuie să fie un vinovat de serviciu. Nu v-aţi obişnuit că eu sunt vinovatul de serviciu? Cineva trebuie să şi muncească".

Zgonea a mai spus că parlamentarii PSD vor decide dacă participă la şedinţa de plen reunit în care preşedintele îşi va prezenta mesajul pe teme europene şi a arătat că opiniile sunt împărţite printre social-democraţi.

"Grupurile decid. Avem o discuţie şi cu preşedintele Ponta şi la Cameră, şi la Senat. Opiniile sunt împărţite. O parte sunt pentru păstrarea relaţiei instituţionale cu Traian Băsescu, nu văd oportunitatea discuţiei de genul acesta. Cealaltă parte vrea să arătăm că suntem un Parlament responsabil, atât de responsabil încât să venim în fiecare zi la serviciu atunci când suntem obligaţi", a spus Zgonea.

Întrebat care este opţiunea sa, Zgonea a precizat: "Eu am fost ales preşedintele Camerei să vin la muncă".

×