x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUR - Alianta D.A., acuzata de spirit distructiv

PUR - Alianta D.A., acuzata de spirit distructiv

08 Sep 2004   •   00:00

Vicepresedintele PUR Codrut Seres a precizat ieri ca umanistii inteleg dezamagirea conducerii Aliantei D.A. in legatura cu optiunea lor de a forma o alianta electorala cu PSD, hotarare prin care "alianta pierde un partener de colaborare electorala" cu care a purtat negocieri.

DANA PICIU

"Ce nu intelegem este insolenta de a eticheta un vot liber exprimat drept un rezultat al unor jocuri de culise. De ce nu au declarat public liderii Aliantei PNL-PD, inaintea votului Consiliului National PUR, ca toti umanistii ce nu doresc sa colaboreze cu PSD au deschise usile Aliantei D.A. si o fac abia acum? Nu este oare invitatia la dezertare transmisa umanistilor inca un semn ca, atunci cand nu pot construi, liderii Aliantei PNL-PD imbraca salopeta demolarii", a mai spus Seres. Referindu-se la faptul ca unii dintre liderii PUR au fost dezamagiti de rezultatul votului exprimat de membrii Consiliului National, vicepresedintele umanist a aratat ca "asemenea lucruri sunt inerente in viata oricarui partid". "Liberalii si democratii ar trebui sa se ocupe de tensiunile ce nu ocolesc deloc propriile formatiuni politice si chiar mecanismele aliantei. A spune tot timpul "nu" in legatura cu altii nu este deloc o garantie ca tu esti cel mai potrivit DA", a incheiat Seres.

LISTA. La randul sau, purtatorul de cuvant al PUR, Bogdan Pitigoi, a cerut ca Alianta PNL-PD sa faca publica lista membrilor sai care au facut parte din structurile Securitatii, precum si lista "baronilor" din cele doua partide. "Le cerem totodata sa faca public modul in care si-au dobandit averile o serie de lideri marcanti si membri ai Aliantei PNL-PD pentru ca asa cum se stie cei mai multi nu faceau afaceri inainte de a fi politicieni", a spus Pitigoi.

CANDIDATURI. Daniela Popa, membru in Biroul Politic al PUR, a precizat ca umanistii vor candida pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR si nu pe cele ale PSD, "asa cum gresit s-a inteles". Ea a aratat ca Uniunea Nationala PSD+PUR este o alianta electorala formata din doua partide independente care la ora actuala sunt cotate cu 40% PSD si 5% PUR in optiunile electorale. "Intr-o alianta electorala iti pastrezi identitatea, propria doctrina, elementele de program, care impreuna cu elementele de program ale aliatului tau vor forma programul aliantei electorale pentru alegeri", a mai spus Popa. Ea a mai precizat ca "in ciuda falselor previziuni si dorinte ale unora" PUR nu se destrama.

×
Subiecte în articol: politic