x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Umaniștii apără IMM-urile în fața birocrației

Umaniștii apără IMM-urile în fața birocrației

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   12:42
Umaniștii apără IMM-urile în fața birocrației
Sursa foto: FB Maria Grapini

PUSL a cerut un mecanism direct pentru accesarea finanțărilor europene de către IMM-uri și a criticat UE pentru birocrația excesivă în acest domeniu. Umaniștii acuză că responsabilitatea este pasată constant între UE și țările membre.

„Partidul Umanist Social Liberal, prin europarlamentarul Maria Grapini, a ridicat în plenul Parlamentului European problema finanțării IMM-urilor. Umaniștii amintesc faptul că, de ani de zile, liderii europeni ne spun constant cât de importante sunt IMM-urile pentru agenda UE, dar, în toți acești ani nu s-a întâmplat nimic, nu s-a făcut nimic.

IMM-urile, acest motor al unei economii sănătoase, au nevoie de măsuri de sprijin, s-au săturat de vorbe și vor fapte. De atât de mult timp se vorbește, dar nu se face mai nimic.

Una dintre marile probleme pe care IMM-urile le întâmpină este lipsa unor mecanisme de acces la finanțare, domeniu în care autoritățile europene pasează constant mingea între UE și țările membre.

Cerem ferm introducerea unor mecanisme directe pentru a garanta IMM-urilor acces la finanțări europene, fără toată birocrația care caracterizează astăzi întregul proces”, spune PUSL într-un comunicat de presă.

 

×