x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan: Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât în 2020

Raluca Turcan: Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât în 2020

27 Feb 2021   •   22:23
Raluca Turcan: Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât în 2020

Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât cel de anul trecut și cu 20% mai mare decât cel alocat în 2019, anunță ministrul Muncii, sâmbătă, după ce bugetul Ministerului Muncii a primit aviz favorabil în comisiile reunite pentru buget, finanțe și bănci.

„Bugetul asigurărilor sociale pentru acest an este cu 10% mai mare decât cel alocat anul trecut şi cu 20% mai mare decât cel alocat în 2019. Este un buget care onorează toate angajamentele de plată prevăzute prin legile în vigoare, continuarea unor programe de protejare a locurilor de muncă (șomaj clasic, șomaj tehnic, stimularea angajatorilor), dar și susținerea proceselor de reformă instituțională pe care ne-am angajat să le demarăm”, a spus Raluca Turcan, pe Facebook, sâmbătă seara.

Ministrul Muncii spune că pentru plata pensiilor majorate cu 14% anul trecut, suma suplimentară alocată este de 7,7 miliarde de lei față de execuția din anul 2020, iar pentru plata alocațiilor de stat pentru copii, majorate de la 1 ianuarie 2021, sunt alocate 9,6 miliarde de lei. Asistenței sociale îi sunt alocate 34,4 miliarde de lei, mai mult cu 6% față de anul trecut, iar 5,97 miliarde de lei vor acoperi plata indemnizației de creștere a copilului și a stimulentului de reinserție.

Suma de 4,4 miliarde de lei sunt alocate pentru finanțarea drepturilor pentru persoanele cu handicap, iar 1,43 miliarde de lei este suma destinată ajutoarelor sociale, ajutoarelor de urgență, alocațiilor de plasament și ajutoarelor de încălzire.

„Din acest fond au fost de altfel achitate și drepturile restante pentru minerii din Valea Jiului”, menționează Raluca Turcan.

Din cele peste 4 miliarde de lei destinați bugetului pentru șomaj, o parte consistentă vor merge către finanțarea măsurilor active pentru păstrarea locurilor de muncă, și în acest an, mai spune ministrul Muncii.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: raluca turcan