x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rămâne Ponta fără titlul de doctor?

Rămâne Ponta fără titlul de doctor?

de Marius Gîrlașiu    |    04 Dec 2015   •   21:56
Rămâne Ponta fără titlul de doctor?

Noul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, a revocat Consiliul Naţional de Etică, forul care i-a „spălat” de plagiat pe Victor Ponta şi Gabriel Oprea şi care verifica tezele de docto-rat în cazul demnitarilor.

Consiliul Naţional de Etică, organism aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, urma să analizeze chiar azi suspiciunea de plagiat în cazul ministrului de Interne, Petre Tobă, bănuit că şi-ar fi copiat şi el teza de doctorat. „Consiliul de Etică nu mai este funcţional. L-am revocat, este mai mult decât desfiinţat. Am în vedere crearea unui cadru normativ clar privind doctoratul în România”, a anunţat Adrian Curaj după şedinţa de ieri a Guvernului. Vestea îl poate afecta şi pe Victor Ponta, în condiţiile în care Universitatea din Bucureşti a retrimis Ministerului Educaţiei dosarul privind plagiatul tezei de doctorat în cazul fostului premier şi i-a cerut noului ministru să îi retragă titlul de doctor. Ministerul intenţionează să lanseze şi o plat¬formă online pentru tezele de doctorat.

Adrian Curaj va înfiinţa un nou for care să verifice doctoratele demnitarilor, după ce se va întâlni cu reprezentanţii Consi¬liului Naţional al Rectorilor şi membri ai Academiei Române.
 

×