x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ramona Mănescu: CE îşi păstrează disponibilitatea de a finanţa construcţia magistralei M5 a metroului din Bucureşti

Ramona Mănescu: CE îşi păstrează disponibilitatea de a finanţa construcţia magistralei M5 a metroului din Bucureşti

06 Sep 2013   •   19:50
Ramona Mănescu: CE îşi păstrează disponibilitatea de a finanţa construcţia magistralei M5 a metroului din Bucureşti

Comisia Europeană (CE) îşi păstrează disponibilitatea de a finanţa din fonduri europene construcţia magistralei de metrou M5, urmând ca Ministerul Transporturilor să trimită executivului comunitar o cerere în acest sens, a declarat vineri, la Bruxelles, noul ministru al transporturilor Ramona Mănescu, după o întrevedere cu comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, informează agerpres.ro.

Întrebată dacă subiectul a figurat pe agenda discuţiilor cu înaltul oficial european, Ramona Mănescu a afirmat că acesta a fost abordat chiar de comisarul european Hahn.

"Comisarul Hahn a avut o intervenţie pe tema aceasta. Ei îşi păstrează disponibilitatea de a finanţa acest proiect şi acum urmează ca noi să trimitem cererea de finanţare", a precizat Ramona Mănescu în cadrul unui briefing de presă.

Fostul ministru al transporturilor Relu Fenechiu anunţa la 25 aprilie, cu prilejul ultimei sale vizite la Bruxelles în această calitate, că executivul comunitar şi-a dat acordul verbal pentru finanţarea construcţiei magistralei de metrou M5 din fonduri europene, care ar putea începe chiar din acest an dacă toate condiţionalităţile sunt îndeplinite.

"Avem veşti bune cu privire la intrarea metroului în rândul proiectelor care pot fi finanţate pe fonduri europene", a declarat Fenechiu în aprilie.

Oficialul guvernamental român a precizat că deocamdată are un acord verbal din partea executivului comunitar privind finanţarea lucrărilor la magistrala M5, dar că, în opinia sa, în curând va exista şi un document scris în acest sens.

"Proiectul e eligibil, cei de la CE sunt de acord să-l finanţăm. În condiţiile în care toate condiţionalităţile sunt îndeplinite, cred că vom putea începe finanţarea chiar din acest an şi nu mai avem, cred eu, o limită superioară de finanţare, din fonduri europene putem finanţa cu siguranţă toate lucrările care pot să se execute până la sfârşitul anului 2015. Putem să mergem până la 600-700 de milioane de euro", a mai spus atunci Relu Fenechiu. 

×