x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Războiul Pandele -Vanghelie a provocat scandal în sală

Războiul Pandele -Vanghelie a provocat scandal în sală

20 Feb 2010   •   00:00
Războiul Pandele -Vanghelie a provocat scandal în sală
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Contrele dintre susţinătorii lui Florentin Pandele şi Marian Vanghelie au transformat lucrările Congresului într-un spaţiu de dezbatere mai puţin elegant, cu huiduieli şi aplauze partizane.



Florentin Pandele a intervenit prin pentru a contesta modul în care a fost hotărâtă suspendarea sa din PSD, atacându-l direct pe Marian Vanghelie şi făcând apel la statutul partidului şi la Ion Iliescu.

"PSD nu stă numai în reprezentanţii lui Marian Vanghelie. Domnule preşedinte Ion Iliescu, vreau să vă informez că am fost suspendat fără a se respecta Statutul. În Statut scrie că suspendarea se face de către organizaţia unde ai fost înscris. Eu sunt membru al organizaţiei PSD Voluntari-Pipera. Am fost suspendat de către Marian Vanghelie într-una din zuilele după ce m-am ridicat la CN şi am luat atitudine împotriva politicii pe care o face Marian Vanghelie".
"Ca să mă puteţi suspenda , trebuie să modificaţi statutul sau delegaţii să voteze ca din momentul de faţă să fie suspendat orice coleg din partd care are altă opinie. Faptul că dacă ai o altă atitudine, o altă părere în afara celei a lui vVanghelie sau mircea Geoană, nu rămâne decât să fii dat afară".
"Este un aranjament şi dacă veţi valida noua conducere a partidului, încălcând statutul, înseamnă că congresul de astăzi nu este unul statutar, ci este o nuntă", a spus de la tribună Pandele.


Dorind să intervină, ca replică la acuzele lansate de Pandele, Vanghelie a fost nevoit să-şi întrerupă discursul după ce sala a ripostat vehement prin numeroase huiduieli.

Mircea Geoană a făcut un apel la calm pentru depăşirea acestui moment, după care Ion Iliescu, în aplauzele sălii i-a dat dreptate lui Pandele, declarând suspendarea acestuia nestatutară şi cerând congresului să anuleze această decizie.

După momente destul de confuze şi pline de vociferări, Liviu Dragnea a supus la vot candidatura lui Florentin Pandele la funcţia de vicepreşedinte, aceasta fiind invalidată.

Incidentele generate i-au determinat pe organizatori să aducă în faţa prezidiului cinci agenţi de pază, a căror misiune era să nu mai lase pe nimeni să se apropie de prezidiu.

×
Subiecte în articol: politic