x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacția lui Ghinea: Show-ul politic al PSD pe seama PNRR e doar penibil

Reacția lui Ghinea: Show-ul politic al PSD pe seama PNRR e doar penibil

02 Iul 2021   •   12:28
Reacția lui Ghinea: Show-ul politic al PSD pe seama PNRR e doar penibil

Ce spun Ciolacu și Negrescu sunt prostii, inclusiv pe fond, este replica ministrului Cristian Ghinea, după ce eurodeputatul Victor Negrescu a acuzat că CE a trimis un nou set de comentarii și critici dure față de PNRR. Ghinea afirmă că CE cere reforma care să repare dezastrul lasat de PSD la buget.

„O nouă săptămână, un nou fake PSD despre PNRR. Procesul de evaluare al PNRR presupune multiple cereri de clarificare, la care răspundem în scris sau în teleconferințe (au fost zilnice în ultimele săptămâni). Este un proces normal de lucru și parte din procesul de evaluare/negociere. Ce spun Ciolacu și Negrescu sunt prostii, inclusiv pe fond: dimpotrivă, Comisia cere reforma care să repare dezastrul lasat de PSD la buget. Asta negociem în aceste zile. Ciolacu este ca piromanul care se agită să taie furtunul pompierilor care vin la incendiul declanșat de el. Așa cum am anunțat calendarul, Planul României este în proces de evaluare și detaliere acolo unde e necesar”, transmite Cristian Ginea.

El afirmă că evaluarea se va finaliza în iulie.

„La începutul lui septembrie vom lucra împreună cu Comisia la actele delegate de punere în aplicare. E o prostie și afirmația că va fi ultimul plan aprobat, nici vorbă, va fi o tranșă de state în septembrie, nu e concurs de viteză și așa cum bine a afirmat Președintele Iohannis, este bine să detaliem totul acum ca să meargă bine implementarea. Marele mize ale PNRR - alocările foarte mari pentru autostrăzi, pentru educație, pentru spitale, pentru păduri, pentru mediul de afaceri sunt rezolvate. Spunem oamenilor clar: răbdare și decență, pentru a clarifica toate aspectele tehnice. Avem în față proiectul de țară al României. Evident, nu de la PSD cerem răbdare și decență, că nu au nici una nici alta. E un efort comun al MIPE și al Comisiei, ceva obișnuit cu toate statele membre. Show-ul politic al PSD pe seama PNRR e doar penibil”, conchide Ghinea.

Comisia Europeană a trimis un nou set de comentarii și critici dure față de PNRR. De această dată, documentul se referă la reformele propuse și critică absența dialogului real cu patronatele, sindicatele și societatea civilă, susține eurodeputatul Victor Negrescu.

×