x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reactii pe scena politica

Reactii pe scena politica

de Carmen Vintila    |    Oana Stancu Zamfir    |    Lavinia Dimancea    |    02 Apr 2007   •   00:00

Anuntul premierului privind scoaterea PD de la guvernare a provocat reactii diferite pe scena politica.

PD. Liderii PD s-au abtinut ieri de la o reactie la anuntul premierului Tariceanu. La ora declaratiei lui Tariceanu, cei mai multi dintre ei luau masa in familie. Au refuzat sa raspunda la telefoane, presedintele Emil Boc transmitand, printr-un comunicat de presa, ca PD "respecta marea sarbatoare crestina pe care romanii o traiesc astazi, sarbatoarea Floriilor", de aceea isi "rezerva dreptul de a se abtine de la orice declaratii politice intr-o asemenea zi". Sambata insa, presedintele executiv, Adriean Videanu, arata ca "PD este pregatit, fara nici un fel de rezerva, sa treaca in opozitie".

UDMR. Liderul Uniunii, Marko Bela, sustine ca UDMR are interesul unei stabilitati guvernamentale, si de aceea a decis sa mearga impreuna cu PNL intr-o alta formula de guvernare. El a precizat pentru Mediafax ca, in noul guvern, UDMR va avea "probabil" un post de vicepremier si "inca trei portofolii", sugerand ca Ministerul Justitiei nu va fi repartizat Uniunii.

PSD. Social-democratii s-au aratat ieri rezervati in a declara daca vor sustine Guvernul PNL-UDMR, desi de-a lungul ultimelor saptamani au dat de inteles ca sprijina aceasta formula. Ei vor lua o decizie in aceasta privinta astazi, in cadrul sedintei Comitetului Executiv National. Presedintele partidului, Mircea Geoana, s-a limitat ieri la a constata "decesul unui guvern nascut din frauda si minciuna", spunand ca acesta "nu putea sa aiba loc decat de 1 aprilie, Ziua Pacalelilor".

PRM. Parlamentarii PRM nu vor sustine noul guvern. "Categoric vom vota impotriva. Daca era un guvern format numai din PNL, fara UDMR, se putea discuta...", a spus vicepresedintele PRM Lucian Bolcas. Acesta a criticat discursul premierului Tariceanu, pentru ca "a amestecat adevaruri evidente cu minciuni sfruntate".

COTROCENI. Presedintele Traian Basescu (foto) a refuzat si el sa dea vreo declaratie pe marginea anuntului facut de Tariceanu. Potrivit purtatorului de cuvant, Valeriu Turcan, pentru moment, Administratia Prezidentiala nu comenteaza in nici un fel componenta anuntata pentru guvernul restructurat, cu atat mai mult cu cat prim-ministrul nu l-a informat pe presedinte despre decizia luata si nici nu s-a consultat cu acesta.
×
Subiecte în articol: politic