x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Remaniere - Amenintari pentru ministrii PD

Remaniere - Amenintari pentru ministrii PD

de Gabriela Antoniu    |    09 Ian 2006   •   00:00
Remaniere - Amenintari pentru ministrii PD

Vicepresedintele PD, Ioan Oltean, anunta ca ministrii democrati care nu vor primi un vot de incredere din partea Colegiului Director al partidului ar putea fi remaniati.

"Am cerut inca de anul trecut intr-o sedinta de Birou Permanent al partidului convocarea unei sedinte speciale a Colegiului Director in care sa se faca o analiza foarte serioasa a activitatii fiecarui ministru din 2005, iar aceasta analiza sa se incheie cu un vot de incredere acordat fiecarui ministru. In felul acesta, vom putea sa apreciem foarte serios activitatea fiecarui ministru si, daca exista ministri a caror activitate va fi apreciata ca fiind necorespunzatoare pe parcursul anului 2005, acesti ministri vor fi sanctionati, iar sanctiunea se va materializa intr-o remaniere", a declarat Ioan Oltean, citat de Mediafax.

Parlamentarul PD a precizat ca sedinta Colegiului Director, for din care fac parte toti presedintii de filiale PD din tara, ar putea avea loc la inceputul lunii februarie, la Cluj-Napoca, orasul de resedinta al presedintelui PD, Emil Boc. Oltean a refuzat sa faca aprecieri asupra ministrilor PD care ar putea fi remaniati sau sa se pronunte asupra numarului ministrilor care si-ar pierde portofoliile.

CE ZICE BOC. Pe de alta parte insa, referindu-se la agenda politica a Aliantei D.A. pentru aceasta perioada, liderul democrat Emil Boc preciza recent ca nu are in vedere remanierea guvernamentala, principala preocupare fiind asigurarea conditiilor pentru aderarea Romaniei la termenul stabilit, pe fondul adoptarii solutiilor de asistenta sociala pentru ca populatia sa poata face fata provocarilor generate de procesul integrarii. "Cea mai mare provocare pentru coalitia de la guvernare in acest moment este, pe de o parte, sa asigure integrarea cu succes a Romaniei in UE si, pe de alta parte, sa ia acele masuri prin care sa faca suportabila viata romanilor, in conditiile scumpirilor legate de procesul de integrare in UE - costul facturii la intretinere, costul combustibilului", a spus Boc.

ULTIMATUM PENTRU GHEORGHE DOBRE
La mijlocul lunii trecute, Biroul Permanent al PD i-a cerut explicatii ministrului Transporturilor, Gheorghe Dobre, in privinta proiectelor de infrastructura si kilometrilor reali de autostrazi construite de cand e ministru.
Presedintele Emil Boc, unul dintre cei mai vehementi sustinatori ai Autostrazii Bechtel, l-a avertizat direct, spun surse din partid, ca daca intr-o saptamana nu va finaliza negocierile, nu va mai sta mult ministru.
"Daca va mai continua asa, asta il asteapta", comenta un lider foarte important al PD dupa sedinta, semn ca Traian Basescu si-ar cam fi luat mana de pe fosta sa mana dreapta de pe cand era ministru al Transporturilor. Dobre s-a scuzat in fata colegilor aratand ca le-a acordat trei zile reprezentantilor concernului american pentru a accepta conditiile ministerului, altfel va face public contractul. "Eu am desecretizat contractul cu EADS si l-am facut public si tu nu poti sa-l publici pe asta care nu e secret?", i-a reprosat si secretarul general al PD, ministrul Vasile Blaga. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic