x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Remus Cernea anunţă că depune la Senat proiectul privind recunoaşterea parteneriatului civil

Remus Cernea anunţă că depune la Senat proiectul privind recunoaşterea parteneriatului civil

03 Mar 2016   •   14:27
Remus Cernea anunţă că depune la Senat proiectul privind recunoaşterea parteneriatului civil

Deputatul independent Remus Cernea a anunţat că va depune joi la Senat proiectul de lege privind recunoaşterea parteneriatului civil.

"Urmează să depun legea pentru recunoaşterea parteneriatului civil. (...) Vom merge la Senat să o depunem chiar acum. Este o lege importantă, ar fi un pas major pentru democraţia din România ca parteneriatul civil să fie recunoscut prin lege", a declarat Cernea, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, cetăţenii români care trăiesc în astfel de uniuni civile sunt într-un număr foarte mare - peste 800.000, conform ultimele recensăminte, iar o astfel de lege este "necesară".

Remus Cernea a fost însoţit la Parlament de partenera sa, Ioana Stăniloiu, care a anunţat că doreşte să se implice în viaţa politică şi să candideze ca independent la Primăria sectorului 1.

"Doresc să mă implic în viaţa politică. Această decizie am luat-o acum câteva luni de zile când am fost în Parlament şi am urmărit discuţia despre parteneriatul civil. (...) Am realizat că în politică este nevoie de oameni cu un spirit critic, cu o gândire raţională şi cerebrali. Consider că am intenţii foarte bune şi multe teme pentru care să lupt. Pentru început mă gândesc să candidez la Primăria sectorului 1 ca independent atât pentru funcţia de primar, cât şi de consilier", a spus Ioana Stăniloiu.

Întrebată cu ce se ocupă, ea a spus că este studentă la Facultatea de Psihologie.

"Am terminat Conservatorul, am cântat, joc şi şah. Momentan sunt studentă la Facultatea de Psihologie şi după o să fac politică", a precizat Ioana Stăniloiu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: remus cernea parteneriat civil