x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Retragerea trupelor - "Intrebati-i pe romani"

Retragerea trupelor - "Intrebati-i pe romani"

de Carmen Vintila    |    15 Ian 2007   •   00:00
Retragerea trupelor  -  "Intrebati-i pe romani"

PC a organizat ieri la Palatul Cotroceni un miting si a depus o scrisoare semnata de Dan Voiculescu, prin care cere organizarea unui referendum cu privire la retragerea trupelor militare romanesti din Irak si din Afganistan.

Imbracati cu veste albastre cu sigla PC si cu pancarte in maini, membri si simpatizanti ai conservatorilor, veniti nu numai din Bucuresti, ci si din Buzau si Arges, au cerut timp de trei sferturi de ora ca "vointa romanilor sa fie respectata" si militarii romani sa fie adusi acasa. Totodata, o delegatie formata din sase persoane, printre care senatorul Gavrila Vasilescu, deputatul Ionica Popescu si liderul conservatorilor argeseni Catalin Teodorescu, a depus la Presedintie o scrisoare semnata de liderul PC, Dan Voiculescu. Va prezentam integral textul scrisorii liderului PC:

"Domnule Presedinte,
Dupa cum stiti, Partidul Conservator a solicitat inca de acum aproape doi ani, cand se afla la guvernare, retragerea trupelor romanesti din Irak si Afganistan. Acelasi lucru il cerem si acum, din opozitie, cu atat mai mult cu cat, din pacate, propunerea noastra nu a fost vreodata discutata la nivel decizional, iar un subiect atat de important precum prezenta peste granite a Armatei Romane a fost aruncat adesea in derizoriul unei lupte politice goale de continut. Acest fapt este cu atat mai regretabil cu cat, in tot acest timp, alte state, inclusiv europene, au abordat problema cu viziune, seriozitate, curaj si responsabilitate.

Recent, ne-a bucurat sa remarcam ca faceti si dumneavoastra un prim pas pe aceasta cale. Ati declarat ca, daca romanii vor dori, veti retrage trupele romanesti din teatrele de operatiuni straine. Partidul Conservator apreciaza declaratia dumneavoastra, dar considera ca un sef de stat are obligatia morala de a nu fi ipocrit cu poporul sau. Ca presedinte, stiti foarte bine ca aveti parghiile necesare sa-i consultati pe romani asupra unor decizii majore. Aveti «arma» referendumului, pe care inca din campania electorala clamati ca o veti folosi in calitatea dumneavoastra de presedinte-jucator. Partidul Conservator va solicita sa nu pastrati un subiect care priveste intreaga natiune doar in zona imaginii si a declaratiilor de presa.

Este momentul sa punem capat disputelor policitianiste pe teme de interes national. De aceea, Partidul Conservator cere, in mod oficial, dumneavoastra ca presedinte al Romaniei si clasei politice in ansamblu demararea procedurilor pentru organizarea unui referendum national avand ca unic subiect retragerea sau mentinerea trupelor romanesti din Irak si Afganistan. Un astfel de referendum va fi si un foarte bun prilej de dezbatere publica si de informare si constientizare a populatiei asupra problemei securitatii nationale in noul context global marcat de atat de multe amenintari.

Partidul Conservator este convins ca romanii vor avea maturitatea si responsabilitatea de a decide cel mai potrivit in interesul tarii lor. Prin urmare, va solicitam, domnule presedinte, doua lucruri simple: intrebati-i pe romani, ascultati-i pe romani!"
  • DAN VOICULESCU
  • ×
    Subiecte în articol: politic partidul conservator