x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Revoluţionarii il apără pe Iliescu

Revoluţionarii il apără pe Iliescu

de Gabriela Antoniu    |    18 Aug 2007   •   00:00

Trei organizaţii ale revoluţionarilor din decembrie 1989 au luat ieri poziţie faţă de atacurile din ultima vreme la adresa fostului preşedinte al Romăniei, Ion Iiliescu.



Trei organizaţii ale revoluţionarilor din decembrie 1989 au luat ieri poziţie faţă de atacurile din ultima vreme la adresa fostului preşedinte al Romăniei, Ion Iiliescu (foto).


"Federala Naţională a Revoluţionarilor din Romănia protestează in modul cel mai hotărăt faţă de incercările unor impostori de a-i denigra pe adevăraţii participanţi la actul istoric din decembrie 1989. Recenta declaraţie a unor aşa-zişi lideri ai unor asociaţii, intre care Teodor Mărieş şi vicepreşedintele Alianţei Civice, Sorin Ilieşiu, nu reprezintă altceva decăt o insăilare de neadevăruri intr-un limbaj inacceptabil pentru orice om de bun-simţ. Noi, cei care ne-am aflat efectiv pe baricade in timpul Revoluţiei, cunoaştem foarte bine desfăşurarea evenimentelor şi camarazii noştri care au avut o contribuţie esenţială la răsturnarea regimului totalitar comunist. Tocmai de aceea, ne exprimăm solidaritatea cu domnul Ion Iliescu, cu ceilalţi lideri reali ai revoluţiei şi apreciem in cel mai inalt grad rolul lor istoric in evaluarea evenimentelor de acum aproape 18 ani", se arată intr-un comunicat al organizaţiei.

La răndul său, Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989 Romănia şi-a exprimat public "susţinerea faţă de instituţiile statului de drept pentru care a luptat in 1989 şi nu este de acord cu presiunile care se fac de unele ONG-uri asupra acestora, in ceea ce privesc adevărul despre mineriadă şi Revoluţie şi implicarea domnului Ion Iliescu in aceste chestiuni". Şi Loja de Onoare a Revoluţionarilor din Decembrie ’89 (LORD 89) a luat atitudine faţă de "atacurile murdare, din ultima vreme, indreptate sub diverse pretexte, inclusiv de natură juridică, impotriva lui Ion Iliescu", precizănd că se solidarizează cu fostul şef al statului, "care a avut cel mai important rol in Revoluţia romănă din Decembrie 1989".

"Organizaţiile noastre nu pot rămăne indiferente la atacurile şi inscenările tot mai dese la care este supus Ion Iliescu de către indivizi dubioşi, impostori sau persoane care nu au calitatea morală să facă acest gest, din păcate, nu de puţine ori, cu implicarea justiţiei, transformată in armă pentru rafuială politică", afirmă reprezentanţii LORD.

×
Subiecte în articol: politic