x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Galaţi - PSD-istul Ionuţ Pucheanu a câştigat alegerile pentru Primăria Galaţi

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Galaţi - PSD-istul Ionuţ Pucheanu a câştigat alegerile pentru Primăria Galaţi

06 Iun 2016   •   13:31
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2016 Galaţi - PSD-istul Ionuţ Pucheanu a câştigat alegerile pentru Primăria Galaţi
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Candidatul PSD Ionuţ Pucheanu a câştigat alegerile pentru Primăria Galaţi, potrivit numărătorii paralele a voturilor efectuată de PSD, a declarat luni presei, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica.

După numărarea voturilor din 174 de secţii de votare dintre cele 176 din municipiul Galaţi, Pucheanu a obţinut 23.213 voturi, iar principalul contracandidat, Nicuşor Ciumacenco (PNL) - 21.828 de voturi.

"Deşi am fost mereu creditat cu poziţia a patra, am reuşit să răstorn toate calculele şi să câştig aceste alegeri. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine în această campanie foarte grea. De acum trebuie să punem în aplicare programul pe care l-am prezentat gălăţenilor şi cu care am câştigat aceste alegeri", a declarat Pucheanu.

Ionuţ Pucheanu, 35 ani, de profesie consilier juridic şi director al societăţii locale edilitare Ecosal, a fost cel mai tânăr candidat dintre cei 12 care s-au înscris în cursa pentru Primăria Galaţi.

Preşedintele executiv al PSD Galaţi, Costel Fotea, a declarat că PSD a câştigat primăriile în 42 de localităţi dintre cele 65 ale judeţului, cu 12 mai multe decât a câştigat USL în 2012, inclusiv în municipiile Galaţi şi Tecuci şi în oraşele Târgu Bujor şi Bereşti.

Dan Nica a anunţat că PSD va deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi care urmează a fi obţinută de Costel Fotea. AGERPRES

×