x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică România, criticată dur

România, criticată dur

de Mihaela Matachita    |    23 Mai 2009   •   00:00

Rusia a atras atenţia Uniunii Europene asupra necesităţii de a obţine de la România angajamentul de a nu se mai amesteca în afacerile interne ale Republicii Moldova, iar Ucraina indică România drept primul ei duşman.



"Federaţia Rusă a atras atenţia asupra necesităţii unor demersuri mai energice pe lângă România, pentru ca aceasta să înceteze să mai exercite presiuni politice asupra Republicii Moldova şi să recunoască definitiv independenţa acesteia", a afirmat adjunctul ministrului rus de Externe, Aleksandr Gruşko, Agenţiei Itar-Tass, potrivit Agerpres, referindu-se la summit-ul UE-Rusia încheiat ieri, la Habarovsk.

Nezavisimaia Gazeta arată că Moscova a jucat rol de avocat al Chişinăului în dialogul cu UE, iar Vladimir Voronin, care se confruntă cu o criză profundă în R. Moldova, are nevoie de un duşman în persoana politicienilor români. Pe acest fond, Rusia acţionează pentru a-şi păstra vecinătatea apropiată şi a opri extinderea NATO.

Ministrul ucrainean al Apărării, Iuri Ehanurov, consideră România şi Rusia potenţiali duşmani, a relatat, potrivit Mediafax, Agenţia Interfax Ucraina citată de Kyiv Post. Într-o emisiune tv, Ehanurov a menţionat în primul rând România ca potenţial inamic, subliniind că unii politicieni români nu recunosc frontierele R. Moldova. "Astfel de declaraţii sunt periculoase", a spus el.

×
Subiecte în articol: politic