x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rovana Plumb: "Oamenii ma cunosc de la televizor"

Rovana Plumb: "Oamenii ma cunosc de la televizor"

16 Noi 2004   •   00:00

Rovana Plumb, membru in biroul Coordonator al PSD, a acordat un interviu Jurnalului National, in care vorbeste despre schimbarea locului de munca si despre candidatura sa la Parlament.

Click pentru a mari imaginea
SCHIMB. Rovana Plumb a parasit Guvernul pentru a se ocupa de politici sociale la PSD

Jurnalul National: Ce v-a determinat sa parasiti Executivul in favoarea PSD?
Rovana Plumb: Domnul presedinte Adrian Nastase mi-a propus sa ma implic in procesul de restructurare a partidului si am acceptat fara nici o ezitare. Este, daca vreti, o responsabilitate cel putin la fel de mare ca aceea pe care am primit-o in 2001 cand am fost numita in fruntea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului. Prin "transferul" la partid, am trecut practic la un alt nivel, acela unde se elaboreaza politicile menite sa imbunatateasca viata oamenilor. In concluzie, nu consider ca mi-am schimbat "obiectul de activitate", ci doar locul de munca.

Jurnalul National: Candidati la Valcea si ati fost sefa ANPC. In ce calitate sunteti mai cunoscuta acolo?
Am fost chiar surprinsa sa constat ca sunt cunoscuta si in satele cele mai mici ale judetului Valcea si, in mod evident, majoritatea oamenilor ma cunosc "de la televizor". Insa va pot spune ca de cand raspund de organizatia Valcea a PSD din partea Biroului Coordonator, multa lume ma cunoaste drept doamna care a facut ordine in organizatia locala a partidului. Ceea ce este, desigur, o exagerare, pentru ca in nici un caz nu am gasit la Valcea debandada sau razboaie fratricide.

Campania electorala unde e mai dinamica: acolo sau la centru?
Depinde ce intelegem prin dinamism. Pot sa va spun ca in teritoriu este o agitatie fantastica. Fie ca este vorba de candidati, de echipele de campanie, de jurnalisti sau de alegatori. Campania electorala nu lasa pe nimeni indiferent, si acesta este un castig pentru democratie. PSD a luat o optiune transanta de a indrepta actul politic spre oameni. Acest lucru se simte si in aceasta campanie electorala, iar candidatii sunt mai motivati ca oricand sa dovedeasca si electoratului, si colegilor de partid ca merita increderea care le este acordata.

V-ati mai intoarce in Executiv? In ce conditii si pe ce post?
Aceasta optiune nu-mi apartine. Daca viitorul prim-ministru mi-ar solicita acest lucru, iar colegii din conducerea partidului ar considera ca este oportun, cu siguranta ca as accepta. Ceea ce nu inseamna in nici un caz ca ii voi parasi pe valceni. Ma voi lupta in continuare pentru nevoile lor, la fel cum as face-o in calitate de deputat. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic