x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Sa nu spui ca mai traieste!"

"Sa nu spui ca mai traieste!"

05 Apr 2005   •   00:00

Deputatul PUR de Hunedoara, Ionica Popescu, a facut ieri un apel la autoritatile statului sa se implice si sa analizeze situatia persoanelor infestate cu HIV din Valea Jiului, astfel incat bolnavii de SIDA sa poata fi tratati la stomatolog.

APEL. Deputatul Ionica Popescu cere sprijinul autoritatilor pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de sida
Intr-o declaratie politica intitulata "Sa nu-mi spui ca mai traieste!", deputatul umanist a prezentat povestea unei mame din Valea Jiului care a mers la stomatolog cu fiul sau bolnav de SIDA, iar medicul si-a exprimat mirarea ca acesta mai este in viata dupa ani de lupta cu boala. "In Valea Jiului, in Romania secolului al XXI-lea, unor copii li se refuza dreptul de a-si ingriji sanatatea dentara. Mai pe sleau spus, in Valea Jiului, in anul de gratie 2005, exista copii care sunt dati afara pe usa dentistului fara a li se acorda ajutorul medical pe care-l solicita. Motivul - copiii sunt bolnavi de SIDA, si medicilor, precum si altor pacienti ai acestora le este teama ca pot fi infectate si alte persoane", se arata in declaratia politica a Ionicai Popescu.

Ca reprezentant al hunedorenilor in Parlamentul Romaniei, deputatul umanist a cerut ajutorul autoritatilor statului in vederea respectarii legii.

LEGISLATIE. "Constitutia Romaniei garanteaza dreptul la ocrotirea sanatatii si persoanei. Articolul 9 din Legea 584, adoptata la 29 octombrie 2002, prevede raspicat ca «unitatile sanitare si medicii, indiferent de specialitate, sunt obligati sa interneze si sa asigure ingrijirile medicale de profil in specialitatea pe care o reprezinta, in conformitate cu patologia prezentata de pacient». Ca cetatean si parlamentar roman, refuz sa accept incalcarea Legii fundamentale a tarii, incalcarea Constitutiei Romaniei. Cu atat mai mult, cu cat teama si furia parintilor in fata neputintei de a-si ajuta propriii copii pot avea efecte dezastruoase", a argumentat Ionica Popescu, care l-a rugat, totodata, pe ministrul Sanatatii sa intervina pentru stoparea unor astfel de practici in Valea Jiului si pretutindeni in Romania. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic