x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandal în Parlament, cu Puterea în plen şi Opoziţia la balcon: "Stăm la balcoane ca aurolacii"

Scandal în Parlament, cu Puterea în plen şi Opoziţia la balcon: "Stăm la balcoane ca aurolacii"

21 Feb 2012   •   10:31
Scandal în Parlament, cu Puterea în plen şi Opoziţia la balcon: "Stăm la balcoane ca aurolacii"

Opozitia refuza sa participe la sedintele de plen, dar asigura permanenta in balcoane.

Pentru a doua zi consecutiv mai multi lideri ai USL s-au prezentat in balconul Camerei Deputatilor, de unde au criticat votul si discutiile. Si, pentru ca o sedinta de plen are nevoie de liniste, deputatii PDL au cerut cer conducerii Camerei sa faca ordine in bacoane.

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat ca deputatii PSD au ales sa nu participe la lucrarile Camerei si sa stea la balcoane in semn de protest. "Nu vrem sa participam la lucrari. Stam in balcoane si dovedim ca suntem aici. In sala sunt putini de la majoritate", a explicat Niculescu Duvaz, aflat intr-o loja, potrivit Mediafax.

Unii reprezentanti ai PSD au declarat, sub protectia anonimatului, ca "este suparare mare" in partid pentru faptul ca parlamentarii social-democarti "fac jocul PNL" si sunt in greva parlamentara. "La noi (in PSD-n.r.) este suparare mare pe tema acestui joc de-a greva. Facem jocul PNL", a precizat un social-democrat.

De asemenea, unii parlamentari ai PSD sunt nemultumiti si de faptul ca, in loc sa stea la lucrarile Parlamentului, stau la balcoane. "Stam la balcoane ca aurolacii", a adaugat un parlamentar PSD.

In Camera Deputatilor urmeaza sa se voteze proiectul de lege prin care pedepsele pentru crime deosebit de grave sa nu mai poata fi prescrise.

Secretarul Biroului permanent al Camerei Deputatilor, liberalul Mihai Voicu, a declarat ca Opozitia va contesta la Curtea Constitutionala a Romaniei legile adoptate in sedinta de vot final de astazi, invocand faptul ca cvorumul de sedinta nu a fost intrunit.

Mihai Voicu a atras atentia ca fata de cvorumul constatat - 165 de deputati - , votul a fost dat in cazul catorva legi de pe ordinea de zi cu un numar mai mic de voturi - 164.

In replica, presedintele de sedinta, democrat-liberalul Ioan Oltean, a precizat ca, in urma apelului nominal cerut de liderul grupului PDL, Mircea Toader, a reiesit ca cvorumul de vot final, respectiv 165 de parlamentari, este intrunit.

×