x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scandalul continuă! Drulă îl acuză pe Bode că nu a avut curaj până acum să ceară rambursarea banilor europeni pentru BMW-uri

Scandalul continuă! Drulă îl acuză pe Bode că nu a avut curaj până acum să ceară rambursarea banilor europeni pentru BMW-uri

07 Oct 2022   •   16:17
Scandalul continuă! Drulă îl acuză pe Bode că nu a avut curaj până acum să ceară rambursarea banilor europeni pentru BMW-uri
Sursa foto: Lucian Alecu

„Avem confirmarea oficială că Bode n-a avut curaj până acum să ceară rambursarea banilor europeni pentru BMW-uri”, afirmă liderul USR, Cătălin Drulă. El publică răspunsul primit de la Autoritatea de Management, care precizează că nu a primit dosarul achiziției publice și cererea de rambursare.

„Autoritatea de Management (AM) a fondurilor europene din subordinea lui Grindeanu confirmă că Bode n-a depus încă cererea de rambursare pentru BMW-uri din fonduri europene. AM e primul filtru de verificare, cel care sancționează "de pe scaun" caiete de sarcini restrictive cu corecții. Următorul este OLAF și Procurorul European și acolo e mai groasă treaba. Avem confirmarea oficială că Bode n-a avut curaj până acum să ceară rambursarea banilor europeni pentru BMWuri. Hai Luciane, curaj, cere rambursarea! Sau ți-e frică că te capsează OLAF-ul și EPPO în secunda doi?”, a scris vineri pe Facebook Cătălin Drulă.

Reamintim că ministrul de Interne, Lucian Bode a afirmat recent că contractul de finanțare pentru autospecialele BMW a fost semnat de Cătălin Drulă și reprezentantul IGPR.

”Am trimis Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne în anchetă pentru a clarifica modul în care s-a desfășurat licitația. Este un gest de normalitate care se impune pentru clarificarea situației creată de dezinformările lansate în spațiul public. L-am văzut pe fostul ministru al Transporturilor, dl. Drulă, în goana după audiență afirmând: Prinde tupeu dl. Drulă și acuză o conspirație la nivel înalt, omițând să spună ce rol important și determinant îl are în această speță”, spune Lucian Bode.

Liderul USR, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri că a sesizat mai multe autorități, printre care Curtea de Conturi și OLAF, pentru a ancheta licitația pentru autospeciale de poliție câștigată de BMW: „Mai lipsea să se ceară sigla respectivei mărci pe mașini”, acuzând că a fost o „licitație cu dedicație”.

 

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă