x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Scenariu-şoc: candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale

Scenariu-şoc: candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale

de Ion Alexandru    |    23 Mai 2019   •   10:04
Scenariu-şoc: candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale

Liviu Dragnea va face un anunţ cu privire la candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, duminică seară, după ce se va închide votul pentru alegerile europarlamentare. Surse politice infirmă faptul că liderul PSD îşi va anunţa propria candidatură şi că, cel mai probabil, va fi un anunţ conform căruia PSD şi ALDE vor avea un singur candidat pentru Palatul Cotroceni.

 

Acelaşi lucru l-a lăsat să se înţeleagă chiar Liviu Dragnea, care, ieri, a precizat că declaraţia cu privire la anunţul pe care urmează să îl facă duminică seară a generat foarte multe comentarii. “Sunt proaste comentariile. Eu nu am spus altceva decât ce spun de luni de zile, anume că vom discuta, că vom prezenta punctul nostru de vedere referitor la candidatura la prezidenţiale după alegerile europarlamentare. Susţin în continuare ca Alianţa PSD-ALDE să aibă, în continuare, un candidat comun”, a precizat preşedintele PSD. Acesta a adăugat că este mai mult decât convins că se va ajunge la rezultatul unui candidat comun.

La rândul său, liderul ALDE, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care şi-a anuţat intenţia de a candida în  toamnă pentru Palatul Cotroceni, a dezvăluit că, împreună cu Liviu Dragnea, a făcut un plan. “Nu am citit anunţul domnului Dragnea în cheia unui anunţ al candidaturii domniei sale duminică seară. Noi am făcut un plan împreună, să mergem pe o candidatură comună, care să fie anunţată după alegerile europarlamentare. Noi căutăm să găsim cea mai bună soluţie pentru un candidat capabil să îl înfrângă pe Iohannis”, a precizat Tăriceanu. O decizie finală cu privire la acest subiect va fi luată, însă, prin vot, în CEx al PSD.

 

Preşedintele avertizează că ştie ce sentinţă va da, luni, ÎCCJ

Liviu Dragnea a declarat, în urmă cu două zile, în cadrul unui interviu, că, duminică seara, după închiderea urnelor de vot, va face un anunţ cu privire la candidatul pe care PSD urmează să-l susţină la alegerile prezidenţiale. De aici, au început speculaţiile referitoare la faptul că Dragnea se va autoanunţa drept acest candidat. În aceeaşi cheie, ieri, preşedintele Klaus Iohannis a precizat că nu crede că “PSD va anunţa mare lucru duminică seara. Decât că au pierdut alegerile. Atât ne mai lipseşte, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Preşedinţie”.

Klaus Iohannis a lăsat chiar să se înţeleagă că oricare ar fi anunţul de duminică, luni, lucrurile în plan politic vor cunoaşte o evoluţie fără Liviu Dragnea. Voalat, şeful statului s-a arătat convins că preşedintele PSD va primi o condamnare cu executare în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman. “Eu cred că justiţia în România este independentă şi îşi face treaba şi se va vedea independenţa justiţiei noastre şi într-o speţă cu profil politic", a subliniat Klaus Iohannis.

Reamintim că, pe data de 20 mai, Completul de 5 judecători de la ÎCCJ a judecat ultimul termen în procesul în care Liviu Dragnea a fost condamnat, la fond, anul trecut, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Instanţa de apel a respins toate excepţiile invocate de avocaţi, a refuzat să aştepte decizia CCR cu privire la completurule specializate şi a precizat că va pronunţa decizia definitivă în acest caz luni, 27 mai, a doua zi după alegerile europarlamentare. Procurorul DNA a cerut judecătorilor, în cazul lui Dragnea, o pedeapsă orientată spre mediu, adică una cuprinsă între 6 şi 7 ani de închisoare cu executare.

×