x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schimbare MAJORĂ pe scena politică. Anunțul de ultimă oră al lui Kelemen Hunor

Schimbare MAJORĂ pe scena politică. Anunțul de ultimă oră al lui Kelemen Hunor

03 Noi 2021   •   13:21
Schimbare MAJORĂ pe scena politică. Anunțul de ultimă oră al lui Kelemen Hunor

UDMR va avea propunere de premier, anunță liderul Uniunii, Kelemen Hunor. „Nu consider că este o propunere deplasată ca prim-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea”, trasmite el.

„UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în fața președintelui, dacă ne va chema la consultări. Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliție – indiferent că va fi o coaliție PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formațiune, cea care reprezintă stabilitatea”, scrie pe Facebook Kelemen Hunor.

El susține că nu procentul obținut la alegeri este important.

„Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în parlament, dar nu acesta este important! Este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formațiuni politice, care a fost vocea rațiunii și a consecvenței în ultima perioadă și a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forțele politice responsabile”, conchide Kelemen.

Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a afirmat că PSD îi va propune președintelui Klaus Iohannis o propunere de premier, iar liderul liberalilor, Florin Cîțu, afirmă că viitorul prim-ministru trebuie să fie de la PNL.

Mediafax

×
Subiecte în articol: udmr premier kelemen hunor