x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Schimbarea lui Geoană ­ impunerea unui sistem de tip autoritarist"

"Schimbarea lui Geoană ­ impunerea unui sistem de tip autoritarist"

12 Mar 2010   •   00:00

Liderul PSD Buzău, Ion Vasile, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că graba cu care democrat-liberalii încearcă să-l schimbe pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, naşte anumite speculaţii, una dintre acestea fiind, în opinia senatorului, dorinţa de a impune "un sistem autoritarist"



Senatorul buzoian Ion Vasile a precizat că democrat-liberalii au "o dorinţă aprigă de a prelua tot ceea ce înseamnă putere", menţionând, însă, că demersul nu le va reuşi, transmite corespondentul Mediafax. "Nu ne surpinde, noi am anticipat comportamentul acesta, însă nu o să le reuşească demersul cu siguranţă, un demers anticonstituţional. Pentru a intra pe ordinea de zi la Senat o asemenea propunere trebuie să treacă prin Biroul Permanent, iar aici noi avem majoritate", a spus Ion Vasile.

Preşedintele PSD Buzău a adăugat că "singura grijă" a preşedintelui Senatului trebuie să fie aceea de a fi prezent la şedinţe. "Singura grijă, ţinând cont că avem de-a face cu nişte şmenari şi cu nişte şuţi, este să fie prezent la şedinţele Senatului pentru a nu inventa o altă chestiune anticonstituţională şi să ne trezim pe scaunul Senatului cu vreun Urban de exemplu. Ei sunt în stare de orice", a afirmat liderul PSD Buzău.

Senatorul buzoian a adăugat că "graba" cu care acţionează democrat-liberalii care vor să-l schimbe pe Geoană de la şefia Senatului naşte anumite speculaţii, anume că membrii PD-L vor să fie siguri că în situaţia în care preşedintele ţării devine indisponibil, unul dintre ei ar fi cel care va prelua prerogativele şefului statului.

"Înseamnă că au o problemă cu cel de-al doilea om în stat, cel care trebuie să-i ia locul preşedintelui în situaţia în care devine indisponibil. Dacă este aşa, atunci de ce ar fi indisponibil primul om din stat? Şi aici tot felul de speculaţii cu apariţia ori dispariţia preşedintelui care astăzi e în China, mâine în Moldova, apoi în Turkmenistan unde sunt nişte vraci pe acolo", a spus Ion Vasile.

Totodată, senatorul Ion Vasile a vorbit şi despre o a doua speculaţie rezultată din dorinţa democrat-liberalilor de a-l schimba pe preşedintele Senatului, social-democratul Mircea Geoană, referindu-se la dorinţa PD-L de "a impune un sistem de tip sovietic".

"Ar putea fi dorinţa de a impune un sistem autoritarist, un sistem foarte apropiat de dictatură, de tip sovietic, pare că s-ar dori copierea unui modem a la Rusia, dar acolo e cu totul altceva şi care atacă şi de fapt degradează evoluţia democratică a societăţii româneşti. Acest tip de comportament este păgubos şi deja în presa europeană, în principal, apar înscrisuri în care se vorbeşte despre această tendinţă în Romania", a mai spus liderul PSD Buzău.

×
Subiecte în articol: politic