x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Schimbări la vârful ierarhiei partidelor. PPUSL, creștere importantă

Schimbări la vârful ierarhiei partidelor. PPUSL, creștere importantă

18 Apr 2020   •   10:51
Schimbări la vârful ierarhiei partidelor. PPUSL, creștere importantă

Două sondaje de opinie realizate în luna aprilie arată care este situația pe scena politică, în plină pandemie de coronavirus. Cifrele reușesc să surprindă, deși cele mai multe dintre predicții s-au adeverit. Liberalii s-au erodat consistent în această perioadă, dar PSD nu reușește să crească.

 

Într-o cercetare sociologică realizată de Avangarde, PNL este cotat cu 37%, PSD cu 28%, USR-PLUS cu 15%, Pro România cu 5%, UDMR cu 4%, ALDE cu 4%, PMP cu 3% și PPU-sl cu 3%.

Sondajul realizat de Biroul de Cercetări Sociale arată că 31,3% din votanţi ar alege PNL. PSD ar obţine 22,9%, Alianţa USR-PLUS - 19,9%, PRO ROMÂNIA - 8,8%, PMP - 6,7%, UDMR - 3,6%, ALDE – 2,5%.

Trendurile sunt similare în ambele sondaje, cu PNL în scădere față de finalul anului trecut, atunci când era cotat chiar și cu 47%. PSD gravitează undeva între 20 si 30%, USR-PLUS este în ușoară creștere, la fel ca și Pro România. ALDE continuă să scadă.

Apare și un nou actor în sondajul Avangarde, Partidul Puterii Umaniste, care reușește să își păstreze procentele obținute la alegerile prezidențiale și poate spera la depășirea pragului electoral la parlamentare.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 6 – 12 aprilie, pe populație adultă, un eșantion de 915 persoane, considerând că prezența la vot va fi de 40%. Metoda de intervievare a fost cea telefonică, iar marja de eroare este de 3,2%, pentru un nivel de încredere de 95%.

 

×