x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Seculici cere autosesizarea PNA

Seculici cere autosesizarea PNA

19 Mai 2005   •   00:00

Vicepremierul Gheorghe Seculici a cerut ieri PNA sa se autosesizeze in cazul implicarii sale in firma aradeana RECONS SA, anuntand totodata ca pana la concluziile anchetei va da in judecata canalele media care i-au adus "grave prejudicii de imagine prin difuzarea de informatii false, tendentioase si scoase din context".

DEMERS. Gheorghe Seculici vrea sa se lamureasca acuzatiile la adresa sa
Seculici a susti--nut ca in 1996, cand fosta Regie Autonoma de Locuinte si Localuri Arad s-a transformat in societate comerciala, firma sa Proiect Arad a fost chemata sa participe, alaturi de inca patru firme, care detineau impreuna aproximativ 0,5% din capital. "Consiliul Local Arad a incheiat la 1 octombrie 2002 un contract pe zece ani cu RECONS - adica in timpul mandatului primarului PSD, perioada in care nu detineam nici o functie de conducere in administratia locala. Astfel, consiliul a concesionat serviciul public de administrare, intretinere si reparare a fondului locativ, mandatand de asemenea RECONS sa vanda spatiile locative pe care le administra. O alta parte din spatii a fost restituita fostilor proprietari", a mai explicat Seculici.

In 2004, din nevoia de resurse financiare pentru retehnologizare, s-a decis majorarea capitalului la RECONS SA. "In astfel de situatii se aplica dreptul de preemtiune, fiecare firma putand decide sa achizitioneze sau nu pachetul de actiuni care ii revine. Proiect Arad a cumparat cu mult mai putin pachetul care ii revenea, rezultand astfel procentul de 13,84%, nicidecum procentul majoritar despre care vorbesc unele canale media", a afirmat Seculici.

CHIRII. De asemenea, Seculici a mai spus ca pentru cele doua mii de apartamente care mai sunt administrate pana saptamana viitoare, cand se preda concesiunea catre Primaria Arad, se incaseaza o chirie lunara de 150.000 de lei pentru fiecare. Cat despre cele 250 de spatii comerciale, multe dintre acestea sunt inchiriate unor ONG si fundatii, "nu unor societati care produc profit", a aratat vicepremierul.

DEMITEREA. Fostul coleg de partid al lui Gheorghe Seculici, Cozmin Gusa, nu a ratat ieri momentul si a cerut premierului Tariceanu sa-l demita pe vicepremier, intrucat exista "indicii ca preluarea Icralului s-a facut prin fapte de coruptie". Intr-un comunicat de presa, PIN solicita si presedintelui Traian Basescu, cumatru cu Seculici, o pozitie oficiala prin care sa se delimiteze de vicepremier si de ginerele sau, Gheorghe Falca, primar al Aradului si fin al lui Basescu. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic seculici